真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
正識野 個個都買Eau tendre 我覺得 original最正
利申 Chance 全系列都入左手
有冇人知呢間賣啲嘢真定假 見佢都幾平

https://www.instagram.com/p/CWqFJtGPPbO/?utm_medium=copy_link
咁多位ching 想問吓如果想要青檸/檀香/煙草香味嘅淡香水 有咩推薦?
預算<1500左右
想送robert piguet petit fracas俾女朋友,有無伏
有冇light d唔太成熟嘅leather 香水介紹?
可以試下memo個leather series
你想要呢三個notes同時出現定有其中一兩種就得?
其中一種都得想知多幾個可以慢慢試
同問
檀香、煙草、酒呢3種notes有無推介
溝埋一齊/只有其中一種都可以
想放diptyque fleur de peau edp
噴咗十幾下 男朋友唔鍾意隻味
https://t.me/eueuuuyn
Diptyque Tam Dao / Orpheon
點解想放嘅?隻味會唔會太粉?😳
我仲未去p記到試到隻味~~
檀香我自己就唔算特別鍾意,所以就唔講啦

Tobacco都有好多選擇可以試嘅,
Tom ford tobacco vanille
D&G the one
Parfums de marly herod
呢幾隻都算出名嘅tobacco fragrances
我自己最鍾意嘅就係xerjoff naxos,不過佢又唔算好重煙草味,佢個tobacco係幫手balance返枝香水嘅甜味,唔知啱唔啱你

酒味就都有好多種,想要好真嘅whiskey味可以試下baraonda,不過我自己就覺得有啲難用,不過值得試下嘅。如果你想要釀酒個啲木桶味可以試吓kilian straight to heaven,不過performance 就麻麻地。
如果想試啲特別啲嘅可以試吓roja parfums enigma,可樂味香水,但佢又有少少cognac喺background。我自己都幾鍾意呢枝,同埋佢都幾特別。
青檸我無乜頭緒你會唔會係想要啲critrus味嘅香水?
煙草你睇#565啦
海港城joyce beauty 用coupon
Carosell大把好多即日交收
搭單一問有無巴絲知海港城coupon 連卡佛有無邊啲香水brand 可以用
唔該巴打
除左Tom Ford, 上面推介個啲邊度有得試?
想試晒佢
Miller Harris Peau Santal,唔甜,幾舒服易接受嘅檀香。而且最近好似做緊7折。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞