真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
恭喜哂你啱用
佢喺我身上得陳皮味 用唔到
La tulipe好正花香味重過Blanche,超好聞
Blanche就係超乾淨啱啱洗完衫嘅咁
睇你鍾意乾淨定花香邊個多啲
反而inflorescence 我一般
已經有😂想買多支5同d
MFK男版À La Rose有冇興趣我9號就收到主要係玫瑰味帶啲綠感,中後調係乾淨嘅皂感
隻味勁快散
試過、可惜暈香🙈
唔long
其實唔太建議買佢
其實睇味 睇成份
但overall byredo 留香時間都麻麻
佢好似有條line 係long lasting
細樽d 既 例如Casablanca lily
而呢款我有試用裝
起碼last 到8 小時

另外我自己有bal d’afrique
都正常發揮 4-5 小時到
之後就會係一種fresh 既味道
請教
想要vanilla/少少粉味
睇緊p記 the favourite 同埋artemisia
或者你哋有冇其他好介紹?
———————————————————————————-

另外想買支花果香嚟緊用

1)幾鍾意byredo隻La tulipe(冇上手試,但張卡紙放喺書枱幾日都有花香味)
young rose都幾香!!
想知道你哋用La Tulipe呢支嗰陣 大約last到幾耐?
2)花香嚟講Diptyque嘅olene我都幾鍾意
3)成日見到大家討論penhaligon’s luna,我都有啲興趣

諗緊買邊支先好,你哋會點推薦?🙏🏻
for平時同fd出街同上堂用(雖然今個sem online緊
但我覺得噴香水最緊要自己開心
想買le labo香水
追po見到話Selfridges買最平
岩岩search完見到運費都要hkd$260
total 要hkd$1550
想問係咪已經係最平方法買
Vanilla 大推Creed Sublime Vanille 係我聞過最正嘅vanilla 唔會太甜 又唔會過份濃 真係啱啱好
Le labo 50ml 黃店最熱門個幾支做緊優惠 印象中係依幾支13,29,31,33好似$1200左右
byredo 既花香我自己試左好多都硬係唔中意 佢隻la tulipe 既花香我覺得too much

Penhaligon 既Luna 出面好多人形容係女神味
而佢比我既感覺係自帶小清新 平易近人既味道
其他brand 唔係好常見
即使係EDT 都last 得幾好
係我身上都有4-5 小時

重點係我去Penhaligon 果陣
Sales 態度好好
當時我struggle 左一段時間入唔入手
佢噴左落條絲巾 然後叫我體驗下先決定
最後入手左100 ml
你想入手去門市試下先~

如果你想試vanilla 味
我會推薦你去試下serge luten 試下UN BOIS VANILLE
除左vanilla 仲帶比較重既木質香
咁平 狂噴都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞