真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無巴絲用過呢隻 Lalique Encre Noire
Noir 29 咩日子都用+1
noir de noir 好重oud / patchouli ,咩季節都用唔到
咁要預幾多好其實冇買過 唔清楚個價
想問下有冇人知邊度買到kilian criminal of love
抵玩 新手可入
巴打你都好中意呢枝
唔係啊 無噴想放了
浸味比較成熟 未必啱廿頭既人
我廿中用落都無問題
我完全無視季節呢家嘢,睇嗰日咩心情嚟揀
睇天氣同著咩衫多
當然你如果細路仔樣or feel 你30都carry唔到
不過香水本身就係用黎change your own vibe
中意就用啦 點樣carry大把solution
agger
呢個世界冇fragrance police
自己中意就ok
當然如果可以 control下spray幾多下in terms of 個occasion就最perfect
每次唔知揀邊隻就用呢隻,我仲有支sport 版夏天用
我反而唔止一次比人話幾啱我,唔止一個人話仲聞到少少甜味

但我永遠都係乜味都聞唔到

利申:成日比人問夠18未
我有枝A L'extreme
再dark啲同inscense再出d
果時大學岩岩grad就擁有呢枝野 都怕carry唔到
但去到winter 著大褸 廿歲仔即刻成個人masculine哂

Encre Noire 呢條line 我始終覺得男人係winter 用係cp值最高
如果巴打你仲young 我諗最og version你都carry到
如果有興趣又有閒錢 可以買埋枝extreme 你會愛上
鍾意索佢浸味但硬係覺得唔啱自己
有無人鍾意Chloe仙境花園
我幾中意清清地幾舒服
不過我覺得性價比一般
成個肛塞咁
你咁講係有d佢個主題係sm
想問下有冇人喺保森買過香水,點解會可以平咁多,差唔多成千蚊。但係其他香水有d價佢又正常。https://www.chelseainternational.hk/frederic-malle-carnal-flower-edp-100ml.html
Extreme版我覺得我自己仲末有咁嘅氣質去Carry到,係我身上會有一種細路夾硬扮大人嘅感覺,可能要去到好似呢幾日咁著哂大褸先用得著

最原始個版本其實我真係一年四季都會用,冬天會重手少少,意外地連公司啲C9都讚,話陣味幾舒服,不過例牌噴左係得人地聞到,我自己就要勁重手先聞到

去最熱嗰陣我就淨係用返支Sport 版,啱啱噴完感覺好清新,啱我夏天返早嗰時用
Aēsop加咗價
頭先睇一睇以為睇錯
所有產品都加哂價
新嗰束幾隻香水$1500 50ML
呢個價錢唔洗買佢啦
Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞