真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
真係要試下先呢隻好聞 但特別
唔係個個都會中意
hairmist嚟講diptyque算幾唔錯
我自己噴eau sens個hairmist大概last到5-6個鐘 淡淡地唔會offend到人
btw byredo都有出hairmist 有冇人試過可以些牙下
天氣熱citrus note會比較快揮發
想問下有冇人香水唔理季節咁用 自己真係好鍾意noir de noir noir 29 同Black Orchid。基本上春夏秋天 有feel的話 呢幾隻都會用
啱啱初入坑
想問下有冇地方有多牌子2-5ml分裝買
有好多隻都有興趣想試
因為想試上身 但係次次出街試得兩三隻
上次貪方便用試紙試ysl y就中咗伏
買完返去先發覺上身同試紙都幾大分別
重點原來我係會暈呢隻香
好少聽人用black orchid。好似好難carry,唔知著咩衫先用到。
Black orchid 外國人好中意但好似冇乜亞洲人會用
我都唔知咩衫最適合,感覺要好dress up。但係我自己衣櫃全部都係黑色,個人都唔陽光都係有feel就用 (巴打嚟...)
我自己唔鍾意circus味
Lazy Sunday morning 男仔噴會唔會好怪
唔會,同埋主要都係睇個人氣質。
日系男仔 廿幾歲 中意清啲嘅味
想問有冇牌子香水推介
Budget 400? (唔知夠唔夠
Issey miyake L’eau d’issey
日系 清新 脫俗 易carry 歷久彌新 平
香港有門市試??google係話網上香水嘅
DFS/海港城facess 試,之後strawberrynet買就ok
唔該絲打 仲有冇其他推介?想多個選擇
因為你係日系啦,所以我諗到嘅係Kenzo L’eau pour Homme。其實個vibe同issey miyake 好接近。同埋都喺你budget 之內。
另外issey miyake 有好多flankers,有啲sporty d有啲係woody d有啲俾你夜晚用,未必隻隻實體店有得試,可以上網睇下review
好 唔該晒 ps係買嚟送人
MM呢個價 個味都唔long lasting
無條件 Le Labo
夏天去完長洲行足一日都仲香
用L'Oreal group既product已經怪
得400 budget唔建議送香水
Le labo邊隻
冇記錯2點先開但有機會開到24號就唔開門市轉直播
求意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞