9成按揭/ 高成數按揭討論-18

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
請教下 物業套現200萬-250萬
申請邊3間拎offer好?
你要h+1.3 +1%
好簡單 搵hsbc /出糧銀行 / 恒記 / 跑步搞掂
仲可以r coupon
其實你可以考慮叫你老婆將層樓轉按,如果層樓值錢,轉案出嚟嗰幾百萬,可以用嚟俾你買樓,咁樣你就唔需要做高盛數按揭,可以慳返按揭保險嘅保費,都唔少錢
我都想知道,有冇人解答到
最後花旗同東亞差唔多一樣offer
你地會揀邊間好?
擔心一問,假如簽好哂offer letter,但仲有兩個月成交,依家非常時期,係成交日前如果擔保人中招/密切接觸返唔到工,被公司扣糧,而出糧銀行又係借款銀行,會唔會比佢發現/reject offer
或者岩岩轉新工申請M/L呢黎緊出完B想轉工,淨計新工底薪?
點r?
你呢個選項應該係比較差,因為你要攞一球出嚟
其實你未必一定要熟咗樓先,你太太可能都可以做到擔保人,如果銀行考慮層樓剩返嘅按揭,你可以問吓銀行你嘅情況做到幾多按揭?
想問下HSBC出左offer
保費71折
其它銀行係咪其實都係一樣?
HSBC 話保費折扣係MC批
如果係一樣咁係咪唔洗等其它銀行offer?因為都唔會有太大分別,請指教
btw, 8號入齊文件,今日收到verbal offer,
希望支銀快D出
爆咗壓測? 通常保費65折
係呀,爆左,咁係咪其它銀行多數都係71折?
想問下咁多於爸打,多於1% cash rebate 會扣loan size. Offer letter 我見佢個net loan size 係扣除rebate 後既數。 但係唔見有任何字眼提起cash rebate 係咪正常嫁?
自膠見到喇
想問fg 岩岩好番左工三個月 申請高成數按揭 按保係咪大機會唔批?
但新工offer好吸引,另一邊廂新樓就到關鍵日期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞