9成按揭/ 高成數按揭討論-18

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我都啱啱簽咗跑步
開埋佢個priority banking擺新資金入去都有回贈
上個月申請東亞 過2日就send sms check tu
冇喎 跑步銀行都有寄信話曾查閱相關紀錄
屌你真係9 UP 無後果
準HESHE HEHE SHESHE夫婦都可以照申報申請, 一樣可以批到按保
你就真係9up無後果啦
HKMC 寫到明要直系親屬/ 未婚夫妻先得 香港咁撚落後 同性戀法律上都唔撚承認 一陣批唔到按揭你去負責任?
咁撚灰色地帶既野 大拿拿申請幾百萬按揭 點解唔穩陣d?
一層供滿嘅樓,約值600萬,就咁按比銀行,借唔借到200萬?假設無收入
如果你無其他按揭係身,應該可以借4成,有按揭就得3成。
咁你個case 最差應該都3成, 我估都借到200萬,試下叫銀行估高d 得唔得
用兩份收入申請按揭,一份係打工受薪,另一份係董事袍金,間公司係阿爸既收租公司。想問hkmc會唔會計埋董事袍金既收入?
唔建議用父母做擔保人
用另一半好啦
入息唔夠又夾硬買樓咁辛苦有咩謂呢
自己GOOGLE下"同性 按揭" 先講啦, 不嬲都有性申請按揭成功
有能力當然唔會搏同性, 人地問得就係想靠呢個關係, 你一句唔得就唔得?
正常夫婦都有機會批唔到按揭, 到時你負責?
同埋HKMC 明明寫既係 未婚夫/妻, 邊度"寫到明要直系親屬/ 未婚夫妻先得"?
自己睇 膠都廢事派 鬼唔知同性做按揭有機會做 但都有機會唔到呀麻 因為你網上面一句做到 去簽臨約啦 到最後HKMC 屎忽痕reject 搵你賠?
想請問可唔可以一個人有兩份人工做按揭架?
同埋銀行會唔會受兩個人聯名再撘多個擔保人?
同埋我無話 「一定」唔得呀
我話 :HKMC要求直系親屬先做到擔保人
你識唔識字 邊句講到明 「一定」唔得?
正如爆壓測間間準則都唔同 共銀之前做到爆70% 咁代唔代表家下都做到? 邊個唔負責任 似乎係你wo
一陣唔批番黎搵你賠錢?
你都ON9, 人地問你做唔做到, 你自己都講有機會做到
正常夫妻都有機會做唔到, 最後HKMC 屎忽痕reject 咁係你包底定你賠俾人?
1. 可以 無問題 但要解釋番所有既工作時數

Eg 1. 工作一 full time 工作時間9-5 番五日 月入$20000
工作二 pt 工作時間 6-12 平均一星期番兩日 平均月入$3000
但留意番 個工作時數要合理

2. 你意思 聯名業主 加 一個擔保人?
1.明白
2. 無錯 可以嗎?
你都智障 我係講緊HKMC 既policy 上面有圖 講到明
正常夫妻點樣做唔到?正常夫妻既application 係accept嫁wo 除非其他原因姐
唔好偷換概念唔該
2 無問題 可以加一個擔保人的 詳情可以再問番你想apply既銀行
而家邊個偷換概念?
明明現實就係HE SHE, SHESHE, HEHE都有機會批到按揭, 有機會批唔到按揭, 你點得出HEHE/SHESHE 風險大D既結論?
你肯答未, 如果人地正常夫婦, "因為你網上面一句做到 去簽臨約啦 到最後HKMC 屎忽痕reject " 係唔係搵你賠?
我一直都拎HKMC 個網同你講 直系親屬先得 做到

你邊到睇到HKMC 一定接受 she she/hehe couple 既申請?

你邊到睇到 正常夫妻 唔接受申請?

一直都係講緊個申請接唔接受 你自己睇清楚再講
咁你邊度睇到HKMC 一定"唔"接受 she she/hehe couple 既申請?
連自己CAP既圖都唔識睇?
"我一直都拎HKMC 個網同你講 直系親屬先得 做到"
咁未婚夫/妻=未婚夫妻?
未婚夫妻=直系親屬?
親戚=直系親屬?
HKMC寫既係明明係"擔保人必須為借款人/抵押人之直系親屬未婚夫/妻親戚。"
我上面已經講左 直系親屬/未婚夫妻先接受申請

咁至於你gay / she couple hkmc 要你解釋 咩關係 你點解釋?親戚又唔係 未婚夫妻又唔係
上面我都講左香港咁撚落後 同性戀係香港無法律地位可言

我都唔知你抝乜 人地寫到明係咁 定你個人本身係咁不負責任 以為以前有人批過就 等於 一定做到
如果想做九成按借足720萬,但準備轉工,使唔使等新工三個月試用期先做?

人工冇變。同女朋友夾埋有76000,應該過到壓測。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞