[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #7

1002 回覆
2 Like 7 Dislike
早幾日由事務所揸直昇機返空中別墅
臨降落準備撳E制,貝克女士突然打嚟
搞到撳唔到E制,成架直昇機炒埋賭場爆炸
同story mode一樣
一開始係手槍,之後執敵人啲槍
佢係想整到似story mode咁
但唔俾富仔開技能
留TG一齊玩?
逼你回歸基本步,搵 cover
長開零食 menu 同埋學識點樣 0秒食零食都好重要
另外角色升 level 到 100 條 HP 好似會最長,唔肯定會唔會影響埋 lamar / franklin
咁唔係佢喇
我一樣有玩online mode,而家設施都買埋可以食大茶飯喇,要咁多位前輩幫手幫手
竟然係先買設施咁癲
巴打係咪睇咗巴哈啲舊攻略
而家係先買潛艦搶金毛,財自咗先
咁當然你最少都要先有防彈車
例如骷髏馬(裝甲)
設施嗰個末日搶劫好難玩㗎
不過你玩得完嘅,就會覺得其他搶劫好簡單

正常嚟講,你如果係呢一兩年買game
應該已經包埋犯罪新手包
即係有一個免費寫字樓同一個免費地堡
寫字樓成為CEO後,可以開CEO工作
最易係觀光客,去三個地點,拖到剩4:59內完任
就可以拎到2萬5
當然,同買潛艦嘅二百萬仲有段距離

有街場嘅就join下賭場搶劫、金毛(佩里克島搶劫)
呢啲個分成會可觀啲
因為我淨係諗點俾d觀眾一齊玩
而家無錢了
之前mobile operation 有2x RP同$$
我刷左兩日已經二百萬幾三百萬
成功買潛艇財自
我玩過最難嘅搶劫/任務就係doomsday act 3
果時兩個人 打咗成晚都唔掂
一個hack 一個清ai
兩邊都難
末日3 分紅果關有三個打就易好多
我覺得最難果兩關係搶復仇者果關 (無熱能鏡)同埋打主宰者果關 第一次玩果陣玩到好絕望
搶復仇者嗰關(末2)嗰係有夜視鏡畀玩家架咩?
末日3 分紅果關有三個打就易好多
我覺得最難果兩關係搶復仇者果關 (無熱能鏡)同埋打主宰者果關 第一次玩果陣玩到好絕望
搶復仇者嗰關(末2)唔係有夜視鏡畀玩家架咩?
有呀 都唔易 有熱能鏡就太易
有夜視但係敵人企遠多些少都係黑到睇唔到
用埋 aim-assist,會發覺成日 aim 到遠處有紅點,但係望落個 mon 都係漆黑一片
後來同幾個鬼佬打 Criminal Mastermind 先知原來用熱能 + 搵架大貨車做 cover 易打咁多
用把狙個熱能鏡咪得
想同觀眾玩都唔一定玩搶劫,可以試下down自製差事玩,跑車特技或者其他奇怪玩法都得,可以組4個以上玩家一齊玩
https://youtu.be/MFk0Z0AfHx0

而家就online摸索緊了好多觀眾一齊玩
黑名單永久㗎?
PS4版 N年前bug車賣 入咗黑名單 每日只可以賣一架車
幾年無開過game 呢排玩返都仲有限制
而家車庫仲有一堆bug車 唔知點算
你揀角色個畫面
可以睇到你仲係咪Clean Player
如果你係bug過車嘅
我建議你開隻新角色 (一個account兩隻人)
試下隻新角色有冇被鎖
如果新角都被鎖就冇得救了

R*定期都會ban下人
bug得太勁嘅真係會永久
反而開外掛嗰堆唔會有事
期實係有ban掛
不過買ac開掛太平
所以咪ban極都有
俾人拍晒片斷正係會ban
但而家開得掛嗰班
多數都執靚啲紀錄先再upload
一係就將啲有問題嘅操作
屈晒落同場其他人度

R* game最唔好嘅地方
就係要經場主再upload上R*
場主開掛可以大執一輪先再upload
例如最常見嘅改錢改位置
場主並唔係直接操作你隻人
而係將你嘅錢同位置修改完再放上R*
咁當你同R*同步資料時
啲錢就會改咗,隻人亦會瞬移咗去新位置

最慘係呢啲修改咗嘅紀錄
會keep喺R*度,成為指控你嘅罪證
但事實上你係咩都冇做過
隻game比我想像中好玩太多了,原來online都有故事,暫時都會繼續一直玩落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞