[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #7

1002 回覆
2 Like 7 Dislike
其實你地覺唔覺得隻game入面啲AI好濕鳩,同你對槍仲準過啲真人
防彈背心又係笑話嚟
解鎖唔到studio A
其實呢隻 game 入面E電腦好唔人性化
1. 你係佢地背面,你一舉槍(都未開槍)佢地就識反擊/逃走 --- 佢地識用屎眼睇後面?
2. 好多任務用唔用滅聲完全無分別,都係一開槍就全世界知你係邊
3. 警車/其他車,只要係想追殺你果陣,一概無視車輛本身物理極限,提速 +200%,重量 +200%,你揸超跑都唔夠佢快,揸貨車都唔夠佢撞
4. 飛機上面揸手槍射另一架飛機都百發百中,視氣流如無物

唯一叫做對玩家公平少少既係,佢地中槍會有呆滯時間,同埋玩家可以一路中槍一路食零食
public session,登記做 CEO,唔好入任何building,唔好去買衫剪髮,就咁係條大街上面漫無目的咁行行企企揸車,應該一粒鐘內會有電話
(前提你已經以 host 身份完左成串 story)
特別係第3點超跑都會俾警車追到真係好忟你話普通車都算
想知呢度有無PS人打Online
你要明白,真人係用對眼嚟瞄準
AI,係用電腦數據去定位你個頭部
你覺得邊樣會準啲呢
兩星飛天追唔到
三星識避直昇機飛天都係追唔到
四星就一定要潛水或者入地道
玩熟咗就會捉到AI嘅限制
首先,你要係事務所主人
然後,你已經解晒VIP合約
即係最尾見到Dr. Dre坐直昇機走
轉去一個新嘅戰局,唔一定要公開戰局
返去事務所睇下VIP合約可以重玩未
未嘅就等10分鐘,或者再轉戰局
直到VIP合約可以重玩

咁就揸車去Record A Studio
架車去到附近就會收到電話
地圖會自動加一個 F 圖標
唔係唔識避 呢啲方法玩過都會知
忟嘅位係出咁多快車但係永遠都俾普通警車追到
我試過放得甩警車
但佢會喺你附近再spawn一架新
所以,想甩星,一定係要匿埋
同佢鬥快係冇用,LSPD係無限spawn
有無團要人?

超新手 想玩
鬥牛勇士係你最好既朋友
落到水底真係天下無敵
係,上次我四星係海邊
專登射咗成十幾架警車
跟住潛入水,班黑警完全冇晒辦法
勁快甩星
解鎖Record A咪就係俾你玩RP任囉
未解鎖你都入唔到去,點玩
試下轉多幾次戰局,正常你可以重玩VIP
架車兜得近studio就會有電話
打完尾關其實就可以off
第二朝瞓醒覺再上返去
只要富仔打俾你就可以開始做佢地個兩人任
做完第一個就可以入去睇錄音室
你係點都要做第一個任
收唔到電話係同部份戰局同步唔到有關
呢個問題其實都存在咗好多年
唔知點解R*都仲係要用等電話呢個方式
由以前舊搶劫等唔到萊斯特電話
到而家等唔到富仔電話
玩家咁多年嚟都係一直等電話
但唔知點解,叫你買產業嘅廣告電話就一定收到
好似係同個coding有關
叫你洗錢既就狂炸機
對你有用既就bug下bug下咁
因為要水人洗錢買shark卡
R*邏輯
捉唔到外掛就捉啲走捷徑嘅玩家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞