[好似係第二個post] Mazda 車主揮手區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
諗諗下...maz 6其實電油都唔係好食油
但車價平成10萬

我當柴油平電油$0.8/km
每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

你條數岩,我長開冷氣7成高速0.3, 但電油如果長開冷氣應該1.5? 不過都要睇睇有無ieloop 版,有應該會再少油d
mazda 6 柴大概幾錢km 話?
6成highway

柴應該行多1倍,電油$1.2-1.4/km,柴應該$0.6-0.7/km左右

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

0.3, 我入加得快,油卡減5.5

New 馬3,1.2左右
6成highway

柴應該行多1倍,電油$1.2-1.4/km,柴應該$0.6-0.7/km左右

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

油卡walk in or agent?
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

邊可能,我上一代開埋冷氣先$1
我部新馬3 2.0 要1.3-1.4

大星星 -2.2
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

油卡walk in or agent?

agent
條友真係以為 Mazda 加價 = 自己架二手車升值

http://m.28car.com/m_sell_dsp.php?h_vid=326169725

好多model x都係咁

遲D 出CX9(好似年尾 ) 又可能加價,又賺.....

定cx8?
CX-8 岩香港多D
CX-8 岩香港多D

都岩,大型MPV 比 Alphard, Elgrand, Odyssey 霸曬

出CX8 2.5 turbo 應該對 Stepwgn, Noah 秒殺
但車價平成10萬

每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

你條數岩,我長開冷氣7成高速0.3, 但電油如果長開冷氣應該1.5? 不過都要睇睇有無ieloop 版,有應該會再少油d

咁我9成高速咪.... 諗起都扯旗
但車價平成10萬

每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

睇你咁講完, 我而家Ractis 0.7/km
以我一個月行3000km計
一個月慳到千二蚊, 但車價就要補返100k
都要七年先回到本
但車價平成10萬

每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

你諗埋馬6柴個2手價硬到好似雙田咁,會開心D

主要因為柴油姐 我都好擔心政府會唔會收返柴油稅, 如果會既柴油車就無咁值錢啦
我部新馬3 2.0 要1.3-1.4

大星星 -2.2

新馬3 14年 1.5
平均$0.7-$1頂盡

ESSO -$2.1
但車價平成10萬

每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

睇你咁講完, 我而家Ractis 0.7/km
以我一個月行3000km計
一個月慳到千二蚊, 但車價就要補返100k
都要七年先回到本

數係咁計,但重有其他包括內籠,外型,同少少科技
條友真係以為 Mazda 加價 = 自己架二手車升值

http://m.28car.com/m_sell_dsp.php?h_vid=326169725

擺得一兩個月都未賣得出, 佢就會明咩事
有無車主有換大面板車機,我架mazda 3 zoom zoom 想換,有無推介,其實純粹想用個usb
有無車主有換大面板車機,我架mazda 3 zoom zoom 想換,有無推介,其實純粹想用個usb

要平淘寶千幾,

Pioneer就3千幾,好聲好多

要平淘寶千幾,

有無話d 線插洗唔洗剪線博線咁,我見eonon ga7163 話係mazda3 專用,但香港好似唔見有呢個牌子既鋪頭咁

要平淘寶千幾,

有無話d 線插洗唔洗剪線博線咁,我見eonon ga7163 話係mazda3 專用,但香港好似唔見有呢個牌子既鋪頭咁

其實最緊要配/淘到個膠框塞到入

同埋淘寶果D 尾 cam 可以話冇夜視

要平淘寶千幾,

之前有而家無
上佢website有教點知
想問問MAZDA 車主, MAZDA 多唔多雜聲?

我架AUDI A3 新車返來就有好多雜聲, 例如STEERING WHEEL 盡軚會有咔下咔下既聲音。我諗緊下一部車轉陣日本車。

我架AUDI A3 新車返來就有好多雜聲, 例如STEERING WHEEL 盡軚會有咔下咔下既聲音。我諗緊下一部車轉陣日本車。

我果架冇

試坐過幾部第二代款mazda3, 隔音都ok
Facebook Mazda HK個page個架乜來?
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

邊可能,我上一代開埋冷氣先$1

會唔會係我太新,未run 順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞