[好似係第二個post] Mazda 車主揮手區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike

其實咁講,買得柴個個都腳車粗咪,要20黎講二手唔化算,兒全新唔駛30,有nappa 皮座,天窗,係無左尾電簾,bose,paddle shift,同堆主動剎車 (active sense?),新車同二手比較的話抵j

新車都無nappa皮座, 其實坐落既分別大唔大? 我坐電油萬六就覺得好舒服
同埋個Sales死都唔肯報息口俾我, 計唔掂數

巴打有無出去問下d 財仔同銀行咩rate, 有d 好進取,佢地口息好大咬架

有上網睇過, 好似年利率4%左右

比個參考數你,好易低過2

銀行?

有一間銀行做到
得閒去問下

做緊2里

打去問下吧,可以再平
如果cx5 入柴你地介唔介意每年驗車

柴油私家車要咩?
如果cx5 入柴你地介唔介意每年驗車

柴油私家車要咩?

柴油私家車唔駛
有時真係唔明點解萬事得正係引入mazda6柴油車, 其他明明有柴油版就唔引入, 譬如:mazda2, cx3, cx5等等...

而寶馬, 乜款都引入晒返嚟...

有時諗下, 唔知萬事得係唔係嫌錢腥???...

CX5 呢隻王牌都冇柴 宏益炒左個 CEO 佢啦

首先要過到10月開始行既新標準
而家入 就算過到而家個排放要求 賣得幾個月
可能係咁
有時真係唔明點解萬事得正係引入mazda6柴油車, 其他明明有柴油版就唔引入, 譬如:mazda2, cx3, cx5等等...

可能係咁

CX5 2013已經有LA
佢果時唔搞
2017 呢部太新唔搞就話姐

可能係咁

CX5 2013已經有LA
佢果時唔搞
2017 呢部太新唔搞就話姐

你又啱wor

反而6 又有
各位巴打, 首先感謝各人回覆!

你知唔知最初萬事得引入mazda6柴油車, 我就好開心, 因為引入得一架, 冇理由唔會引入其他柴油車款呱.......

我就睇中了一款柴油車cx3, 原因係1,500cc, 揭背, 牌費5千幾, 平過mazda6, 兩千零蚊, 唔使講就算毎公里一定慳油過mazda6啦!.....等呀等! 等呀等!

好啦! 收到消息會引入cx3 啦, 點知仆佢個街, 好入唔入, 引入2,000cc 汽油版......真係吹Q脹 , 你係唔係真係嫌錢腥呀? 有得賺錢都唔賺, 益晒bmw X系列....真係

現時豐田,本田, 沒有柴油私家車的話, 就好好食住個勢, 係香港試下做龍頭大佬啦!

不過, 大勢而去, 10月冇柴油私家車引入, 唯有寄望下批LEVIII, 你D柴油車通過啦! 呻完!

你知唔知最初萬事得引入mazda6柴油車, 我就好開心, 因為引入得一架, 冇理由唔會引入其他柴油車款呱.......

我就睇中了一款柴油車cx3, 原因係1,500cc, 揭背, 牌費5千幾, 平過mazda6, 兩千零蚊, 唔使講就算毎公里一定慳油過mazda6啦!.....等呀等! 等呀等!

好啦! 收到消息會引入cx3 啦, 點知仆佢個街, 好入唔入, 引入2,000cc 汽油版......真係吹Q脹 , 你係唔係真係嫌錢腥呀? 有得賺錢都唔賺, 益晒bmw X系列....真係

現時豐田,本田, 沒有柴油私家車的話, 就好好食住個勢, 係香港試下做龍頭大佬啦!

不過, 大勢而去, 10月冇柴油私家車引入, 唯有寄望下批LEVIII, 你D柴油車通過啦! 呻完!

係咪拎緊架CX5 去挑LEVIII 上個post有巴打提過

係咪拎緊架CX5 去挑LEVIII 上個post有巴打提過

我諗都係FF 居多, 照我所知, 暫時全球冇一架柴油私家車能通過LEVIII, 我估最快都係三年後嘅事 ........老實講, 我都寄望萬事得, 能夠挑機成功第一人
萬記D車內龍設計幾好, 同價錢內龍靚過BMW ,

不過BMW 內龍出名差。

萬記日本車黎講, 算係我首選, 因為佢唔用CVT ,但可惜無TURBO, 差DD
6年前岩岩攞牌,First car就係 Mazda 3 hatchback

好力好灣又慳油

萬記日本車黎講, 算係我首選, 因為佢唔用CVT ,但可惜無TURBO, 差DD

同 YouTube 班 鬼佬 comment 一樣,如果有 2.5 turbo,應該可以屌打所有同級 SUV

但 Mazda 唔係傻,梗有D 技術問題未出到,但CX9 又做到

同 YouTube 班 鬼佬 comment 一樣,如果有 2.5 turbo,應該可以屌打所有同級 SUV

但 Mazda 唔係傻,梗有D 技術問題未出到,但CX9 又做到

我覺得萬士得唔出汽油turbo比cx5係因為已經有2.2d turbo
出na做平版 因為汽油turbo都唔平 無謂自己打自己
試問有幾多地方好似香港咁 咁難入柴油私家車

我覺得萬士得唔出汽油turbo比cx5係因為已經有2.2d turbo
出na做平版 因為汽油turbo都唔平 無謂自己打自己
試問有幾多地方好似香港咁 咁難入柴油私家車

簡單D,出2.0 turbo 已經解決到,同埋CX9 7座 vs CX5 5座,其實已經好分明,

但香港地7人車天下,一出CX9 2.5 turbo ,會食部份之前上一代estate版 Odyssey 市場,CX5 就會冇人買,所以我估之後宏益會主打CX9多
mazda 6 柴大概幾錢km 話?
6成highway
條友真係以為 Mazda 加價 = 自己架二手車升值

http://m.28car.com/m_sell_dsp.php?h_vid=326169725
6成highway

柴應該行多1倍,電油$1.2-1.4/km,柴應該$0.6-0.7/km左右

http://m.28car.com/m_sell_dsp.php?h_vid=326169725

好多model x都係咁
6成highway

柴應該行多1倍,電油$1.2-1.4/km,柴應該$0.6-0.7/km左右

好似聽過話0.3?
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張
諗諗下...maz 6其實電油都唔係好食油
但車價平成10萬

我當柴油平電油$0.8/km
每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

bmw x1 大部d suv都0.5喎

好多model x都係咁

遲D 出CX9(好似年尾 ) 又可能加價,又賺.....
諗諗下...maz 6其實電油都唔係好食油
但車價平成10萬

我當柴油平電油$0.8/km
每年行15000km
都要8年之後先追到條數

咁計岩唔岩?

你諗埋馬6柴個2手價硬到好似雙田咁,會開心D
6成highway

好似聽過話0.3?

0.3會唔會太誇張

0.3, 我入加得快,油卡減5.5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞