[93 Days Left] F1 2021 季後討論區 3

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
唔係話保子副偈成日試野玩大左所以要焗住tune down咩?
頂車都唔比
咁不如排住隊每人做幾個快圈就完啦
洗乜正賽鬥車?
依家馬後炮就知有多個圈鬥姐。咸pit max一定唔pit,如果sc完場merc就會俾人笑一世
“Checo is a legend”

真係靠CHEOC阻8秒, HAM 全場無FREE PIT 先有LAST LAP
比HAM PIT 到最後只會放星/攬炒
MAX 套白只係廿幾LAP, HAM 新紅後追都有風險
而且最緊要, DOUBLE DNF 都係HAM 輸
回收只係一部分,另一部分係個turbo用電spin up, 空燃比可以長期維持optimal, 係慳油嘅方法之一

用響柴偈先嘅原因係因為柴嘅exhaust temp高啲,而且柴唔會detonate, 對turbo嘅要求無咁高

遲早都會用響電油偈
如果最後一圈癲到double DNF
我都幾肯定咸變8屆
除非係四萬搞到佢地DNF
同埋傳過所有車隊同race director有共識盡量唔會SC完場?
2016尾場Ham又咪係減慢頂住Nico
但個timing 真係好撚尷尬呢
清唔切場要帶多個圈就gg
係,大家都唔想。不過無車隊/車手預計到masi 9黎restart. 聽返啲radio, 無人知發生緊咩事
好似有見到呢個講法
搞到勁炆
Alonso勁癲lap 54嗌緊unlap
Vettel就lap 56
始終第一年揸紅牛,頭五場真係要熟架車,奧地利兩場係差咗,但去到土耳其美國墨西哥又好返,不過尾三場
Hi Checo
90日無f1 的日子如何過
好似話賽前開meeting
10隊車隊都同意如果萬一有意外要出sc
盡量唔好以sc帶到完場
基於呢個原因 fia咪跟情況去盡做
56圈仲未清好 就話唔比unlap
57圈s1 fia知道意外現場已經清理完畢
咁咪即刻話可以unlap 但unlap咗5架車已經完s2
就再話sc in this lap
留返最尾一圈比大家鬥車
所以先唔明點解平治會覺得sc到完場
J返今年d車,睇多d尾站同比利時站,呢世無幾何有
黑平太睇少班marshal,以為執唔切,見到fb有人話SC專登行慢d,但唔係場場都被人話慢得慢架咩
好似唔係開場前,係季前講嘅

咁開唔開始鬥車唔係淨係因為清咗車嘅,有既定程序架麻 - unlap唔切咪唔好unlap囉,unlap一半一半係自己找屎
horner個part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞