[93 Days Left] F1 2021 季後討論區 3

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
出年都8個啦
係冇人要魚雷啫 如果唔係就有9個
我覺得以圖嘅年紀同成就黎講,佢當年直頭係謙虛
氫車其實都係行電,所以佢粒電池只係regen先要用

其實就真係同mguk一樣

氫車有機會有嘅優勢係重量同埋運輸。電池無電都係一大舊,行車拖住行其實唔efficient.壓縮氫個願景係好似石油氣的士咁,一個缸仔就ok. 而且入得快,又可以大量運送,用返依家油站嘅基建

但講真唔睇好啦,始終轉換多2次(電>氫,氫>電)efficiency好低,同埋氫個密度好低,要個缸好大好重先儲到。個氫缸進步起嚟,電池能量密度都進步到一個可接受嘅地步了
近兩三年RB青訓係有收皮跡象
細牛2020得氣同魚雷兩隻棄子
大牛要外聘佩大師,唔喺細牛升人
就算踢走魚雷都係得和牛一個選擇
同以前爭住上 大牛兩個都係自己青訓出身 差好遠
大牛搵外人係因為想知道
究竟係車手問題定架車問題
下季F2成堆RBJ等上位
但最後CHECO 渣到, GAS 又彈起, RB 算係有個幸福既問題
呢排收到風話lawson出年打得低印仔同埋烤架嘅話,2023會有AT位比佢揸
所以而家都幾明顯係車手問題...
咁係氣走定和牛走定兩個走?
我唔覺得2023氣或者和牛會上到大牛,佩蛇又未必留
呢排收到風話lawson出年打得低印仔Vips同埋烤架嘅話,2023會有AT位比佢揸

sorry搞錯咗
唔通和牛上大牛咁L癲
Spark都無Checo

不過已經訂左max& yuki
下年跑得好真係唔出奇
Hello 請注視面前的我
好有機會,自從唔打機後,雖然交唔到速度,但係見到佢有防守感覺,依家近幾場入到Q3之餘仲場場有分。
但上到大牛好大機會比max食住,壓力大唔識渣車
前幾年RBJ唔係咁掂係因為FIA改咗super license point system
迫啲年青車手玩 world F3 / F2
但之前 RBJ 為咗慳錢大部份車手都只係去玩日本super formula
再加埋釘剔氹唔生性
結果前一兩年RBJ冇人夠super license point

其實和牛係RBJ行返啱路俾年青車手玩 world F3 / F2 之後最快上位嗰個
其他行得冇咁快但已經跟住喺後面
你見下年F2有幾個RBJ人就睇到其實唔算冇人
唔係收皮
係青黃不接啫

大牛foul氣/秦仔太快

所以你都可以話和牛好彩嘅,啱啱就係青黃不接期跑出
咁啱vips畀人賣豬仔去日本跑SF又因為疫情拖累佢,今年full time F2 hitech 又無貨交
而家結果係贏左 所以點都係算好運多過唔好運啦
氫氣既能量效率太低,應該永遠都冇可能成為主流

其實豐田都明白,所以重注壓落固態電池
屌是但一個tweet都信
睇你咩角度睇
WCC角度睇 我覺得公公係最佳二號
WDC角度睇就唔係
出年跑得好嘅話,唔意外
行內有啲人係佢F3試車後已經對佢有啲期望
其實唔算,總體而言咸狗都係運多,不過佢自己把握唔到個運咁解(Baku lockup少咗18分,匈牙利唔入pit少咗7分)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞