[93 Days Left] F1 2021 季後討論區 3

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
咁就真係賽例問題罰則又唔清唔楚
51G罰10秒真係笑撚死人
變咗罰辛斯和牛Gasly
如果賽例係寫到咁有發揮空間嘅話,應該要一個season都比同一班steward跟先,至少個判罰標準可以劃一啲
嚴格嚟講係MGU K嘅電用嚟推一隻風扇
訂咗大牛白色拉花1:18
下年又要訂多部1號Super Max
梗係投方方
唔比佢贏下季又見到佢
我咸應該draft緊一篇最亮麗嘅PR文
讚max屌FIA同時暗示自己先係deserved champion
好明顯就係呢啲灰色地帶畀班老屎忽steward搬龍門
睇你唔順眼,罰勁啲
你係咸爺,警告下你就算

係呢度我有啲嘢想知,我其實第一年睇晒全季F1
我想知牛奶仔上年因乜事罰咗好多driver license points?
咁你想點罰,最盡都係罰drive through penalty,除非個場喊DNF先會罰Grid penalty
依家重點係唔係睇Masi下年仲係唔係到同SC procedure 會點改
Stop & Go 10秒
槍頭一致對準FIA就係平治同all party最好的下台階結束左件事,FIA做下”改革”又過關
現行規則冇得揀
所以講緊要檢討罰則
10秒喺賽車差距未大到咁嘅年代可能好多
但對而家啲火星車嚟講根本係得啖笑
沒啦,睇完巴西喊Sir DQ+最後起步半場已經Top10,根本點罰都沒用,一場一副新PU都贏你
PU咪又係罰則問題囉
第一次超額罰10格之後罰5格都定得出都on9
未見過越犯規罰得越輕咁撚弱智嘅設定
呢個係之前HONDA ENGINE整落黎
銀石就算罰盡stop and go頂多都只係令咸狗攞唔足26分
但嗰場佢射走max 之後就算淨係攞一分都係賺咗

同埋有土星偈之後真係點罰都唔肉赤

所以要罰就一定係DQ 或者扣分
不過如果有得DQ 或者扣分又會變咗比MIA 逼害其他隊
佢話每場用同一批人有難度
實情係比藉口佢啲判決不一彈出又彈入
根本唔改例平治一場一副PU,場場hea 跑q, p29起步都贏
最多咪3-4組固定steward,其實都唔駛係賽果個國家搵班人或跟住車隊飛到。好似nba咁坐係review room 到慢慢睇play back 都應該ok?
係喎 原來仲有個no.1 bwt board
我個McLaren 口罩拉花開始甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞