[93 Days Left] F1 2021 季後討論區 3

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
Liberty Media蛇吞象食咗F1
呢個案例實在太吸引

搞到宜家個撚個錢包有少少錢都想玩leverage買個車隊咁

但係去到後嚟階段先知要prepayment 每年要燒幾個億養住個團隊唔俾炒人雲雲

個個都想好似Ross Brawn一蚊買個冠軍車隊再買埋個F1
但係又一諗到後續發展就getting cold feet

講到尾好多人都仲以為賽車靠激情就可以生存
驚亂po相小心俾平治告呀

你知平治個官威仲大過MAFIA㗎啦
Doohan都要睇實
佢上場F2做替工跑q拎第二....
正賽唔係炒咗粉嘅話分分鐘有分拎
唔係踢 自己揀㗎 自由啲 反正佢哋大把錢唔洗靠rb
而家傳緊佢轉去alpine
唔怪之得佢哋可以去強隊啦......
多謝資訊
有奧斯卡呢個人版仲去Alpine
下?同Oscar爭?
red bull juniors 紅牛話你去邊就去邊 因為佢哋俾咗部份嘅錢 上年jonny edgar贏完adac f4 結果今年俾人揼咗去carlin f3 廢到咩咁 佢攞咗全隊9x%分 然後其他兩個rbj有hitech 揸 勁唔公平
Red bull supported有得自己揀去邊
world champ 車
minichamp 平過spark...
有親辛斯喺podium都係對喊sir不利
如果Oscar 一開始 唔係入左alpine 系而入左RBJ, 唔知依家會點
辛斯今年表現算唔算證實咗I’m stupid只係公公貨色
戴晒耳環, 零尊
又話BLM
跪白人
minichamp個底座紙黎
反而覺得佢把握力強
幾場都係大亂時上到去
今年好似少lock up過叻
minichamp不嬲平過spark
minichamp你要預買過個底座
咁一定和牛返日本煮飯楂SF
所以細車有時真係為個座買spark
今時今日冇marketability 俾你揸識飛都未必有用
荷里活左翼人士點解唔出聲

由幾間獨立嘅媒體各自就嗰個weekend各車手嘅表現打個分,計完一輪出嚟

不過嗰幾間嘢多數都偏心英撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞