【強烈推介】港產電影《智齒》瘋狂吹奏區﹗﹗﹗﹗﹗

659 回覆
277 Like 26 Dislike
嗚啊講得好﹗﹗
大大力吹到佢爆﹗﹗
斬追佢佢係搏老命跑同走到橫街小巷,仲要成隻老鼠咁搵位竄走得甩,所以最後斬親身追佢。黑幫追斬佢佢跪喺度求,拚命反抗就算新紮仔嚟埋幫拖佢都差啲死,係執到支槍鳩射先走得甩,佢講咗好幾次佢唔想死,佢呢個角色求生意志係非常強
衣著我又唔覺有咩問題,當然現實便衣多數牛記笠記,但電影,服裝上要製造到足夠視覺效果之餘最主要要用埋嚟突出人設性格,李淳著老西因為佢係迎新紮阿頭要著正啲,同佢為人好循規蹈矩,相反林家棟爛撻撻,並且為達目的會不惜用私刑,兩個人嗰種思想同做事手法嘅衝突係可以藉由衣著去突出
我覺得好好睇
睇戲係會各花入各眼嘅……
講得好﹗﹗
一句好好睇就係依套戲嘅all﹗﹗
繼續吹爆﹗﹗
感謝絲打入場支持
多謝巴打支持
就算有部份巴打覺得劇情稍弱,但攝影+美指+音樂做得好好真係毋庸置疑
單睇套戲真係會感覺唔到智齒同劇情關係佢仲要分戲俾池內嗰面,打戲又佔唔少篇幅,斬同王桃條線嘅描寫其實都真係剛剛夠而已,可以再多
行兇動機有交代嘅,池內明顯戀母加被老母拋棄,形成佢呢個性癖,所以搵囡落手,但佢到底咩事會嚟香港,點解做咗流浪漢就咩都冇講,係會令觀眾詫異呢個角色到底點嚟,點會無啦啦有個咁嘅人
如果邏輯唔可以做到各方面都足夠說服到大部份觀眾,就始終係離神檯仲差啲嘅…

btw繼續吹爆
鬼佬的確應該係會幾欣賞佢啲鏡頭
都算估到隻牙應該係要甩
I'm back
繼續吹奏
希望已睇並認同套戲質素嘅巴絲可以一齊繼續推
亦希望未入場而有興趣嘅巴絲都可以入場支持,好睇嘅話再推埋俾親朋好友去睇,碌大啲個票房再碌實啲個口碑
感謝大家﹗﹗
入面既香港其實幾香港
呢d畫面一直都在…
星期六日得十幾場,呢幾日又加到廿幾場
巴打出呢個po真係有d用
琴日睇左啦
幾好睇
鍾意個結局

Cls 女主角好似Game of thrones 嘅Arya Stark咁撚勁揪
中間畀成班南亞圍都唔死
美術同服裝應該梅艷芳會贏曬!
識得鎖血
啲假膠扮鏡粉係度周圍踩場
其實入面取景相當地道只不過因爲黑白少咗啲色彩而增添咗一份熟悉的陌生感
阿囝一甩牙打人都大力啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞