【強烈推介】港產電影《智齒》瘋狂吹奏區﹗﹗﹗﹗﹗

659 回覆
277 Like 26 Dislike
個名太柒,智齒
好撚尷
咩事忽然多咁多??如果日日係咁就good
好想套戲趁宜家口碑谷上去可以拖耐啲落畫個期…無奈已經要俾期聖誕檔啲戲上,目前票房亦唔足以令佢加好多場,開始冇乜場次啦…
再次感謝希望大家都可以繼續多多支持
愈睇多幾次,愈睇得深入
個人都有深度咗
邁向成為社會賢達嘅道路,又短小咗
所以睇資料原來本人已30有多,都幾驚訝 揀佢演技行先,但都要佢本身個樣符合個角色年齡層
我本身其實都唔識佢
真架絲入座率如何,現場氣氛好嗎 (雖然因為嚴肅片,應該一路睇都唔會有人笑或者太多雜音)
我睇嗰時感覺全場都幾全神貫注,連去廁所嘅人都好似冇乜
諗返起斬call響王桃電話時,見佢部機個來電係寫sorry sir,心噏………
景嗰啲冇咩偈,因為實景拍,但佢係咪意圖由道具入手模糊個年代感,就真係要睇補充資料
劇本弱,導演講故事功力弱
係場景,攝影救返啲

可以睇但唔好睇
真係冇得講…好似第2頁#44 巴打轉貼嘅資料咁寫,廖子妤都有去cast,但唔係揀佢做女主角咁解,應該唔似話有時合拍片,指定要搵合作方旗下嘅邊個邊個做…
人哋演出亦真材實料;宜家香港開戲始終都係少,同埋係咪個個角色發揮性都會強烈到好似王桃咁呢?諗起就算2000年代噏得出能夠擺上檯面嘅港產女主角,主要都就係鄭秀文、楊千嬅,好似真係冇培訓到啲好瞓身、演咩似咩,同時又為大眾熟悉嘅新女演員出嚟… (演出啲片種仲要主要都係愛情喜劇)
合拍片年代開啟後,更加係就算搵女主角好多時都用大陸演員,趙薇之類,間中台灣(大S)
Stephy係算做咗多年女主角,但早年都係拍下葉念琛愛情片,係到近年間中先一兩套文藝片…
有可能想模糊年代背景?
巴打名唔錯,呼應埋本post
謝幫堆
講得好啱呀巴﹗真係誠意之作嚟,大家快啲入場支持
中意呢張宣傳圖
一齊推
冇啲咁嘅事巴
智齒個朵是有原由的,可以參考第5頁#96、第6頁#147 兩位巴絲嘅解讀
話時話你入咗場未先
我覺得故仔已經講得幾好
佢唔係好著重懸疑,而係人格描寫(王桃) 同人物關係 (斬X桃  斬X新紮仔) 仲有嗰種孽緣感
係有不足處,但總體我好欣賞
攞景、攝影、美指真心強
多謝巴打入場支持咗
星期六,大家未有咁早起身,但我都早啲post今日場次出嚟
https://movie.yahoo-leisure.hk/movie/showtimes/39593

仲有圖

可以睇到全港場次真係剩返唔多啦,但希望咁樣反而可以集中到入場嘅人次,如果入場人次多,有可能會加返少少場

週末兩日關鍵啦 希望大家可以趁假期同親人朋友一齊入場多多支持
朗豪坊夜晚19:40坐得好滿而且入面啲人好專心睇戲
你真係好有心
正呀合家歡場次 入得場嘅一定都係識貨之人,大家坐定定睇好戲
雖然今晚朗豪冇咗7點幾場啦… 但仲有早場、兩點場同10點場的大家記得支持﹗﹗
絲打先有心,真係數度入場支持,身體力行,同你個名一樣
星期六朝早,清早空氣幾咁清新,陽光幾咁美麗
一日精彩,由睇戲飛開始
快啲睇下今日邊場啱你 拉埋親朋好友入場
星期六想瞓下?
OK咁瞓晏少少,下晝先去睇囉
凍,唔想郁,唔想出街?
喂呀星期六唔係hea喺屋企呀??戲院一大套好戲等緊你,居然唔去睇?come on我只係唔想你人生留下遺憾出嚟啦好嗎
應該係嘅 你見啲警車 救護車都係以前嘅樣 但係㗎地鐵就好新
成套戲啲野都係新舊交錯咁 應該係特登嘅
如果經費夠,分分鐘鐵都想按自己想法搭一架出嚟
都可能佢係唔想件事太現代,想符合返套戲啲景個邋遢頹廢風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞