【強烈推介】港產電影《智齒》瘋狂吹奏區﹗﹗﹗﹗﹗

659 回覆
277 Like 26 Dislike
智齒同梅艷芳都應該回唔到本,但前者應該仲差⋯ 偶像片,唉冇睇就唔評啦
唔會架好睇架但係有啲暴力位嘅
快啲拉埋fd子去睇啦
即pin多謝巴打嘅資料!!

係暴力位多少少 同有啲對女仔嚟講可能比較唔舒服嘅畫面
但總體真心正!!
如果唔係小說改編,叫《救贖》會貼合啲
黐線點算好呀好擔心!!!!!!
擔心埋導演前程
大家幫幫手谷票房谷口碑
噚晚睇咗
最恐怖嘅已經喺哂trailer度
真心推介
只能話宜家拍出嚟,效果上的確同智齒冇咩關係
但如果真係講到話救贖,個主題描寫得的確係唔夠正中同唔夠深⋯寧願佢唔叫
都仲有啲嘅
多謝推介多謝推post!!!!!
套戲前大半part 係拍得好睇,懸念好重,由於全黑白拍到香港唔似香港咁氛圍好正。但後半日本仔池內出就純粹打大佬因為對角色著默唔多,呢套戲係薄弱。
不過女主角同男主嘅關係係好睇。希望導演拍多啲呢種黑白暴力懸疑戲
畫面充滿迫力,每個場景嘅揀選同道具/服裝嘅設置都好一絲不苟…

仲有錯字
push
多謝巴打影評好客觀
前半的確好正尤其林家棟追趕女主,同女主求佢啲位,導演一啲都唔留手
池內個角色係拋出咗個人設但冇時間深入講,可能算係篇幅所限,不過演員造型+演出都算彌補唔少
好撚鍾意同欣賞劉雅瑟
廖子妤都唔錯
劉雅瑟真係算瞓身演!冇一個場景係可以舒舒服服靚靚女女
廖子妤又係正 開場上電嗰幕個演出正到
仲有話拍到香港唔似香港咁呢句真係幾中
佢剪接好凌厲
多謝巴打幫手轉載
真心感覺到套戲由導演到演員到攝影、美術、道具、服化、音樂,每個位每個人嘅努力
拍到一部好片如果唔係等錢駛/好渴求曝光,真係唔好濫接爛片,唔係可能會令好不容易得來嘅身價即刻降一個grade
剪接正,拍攝正,樣樣正
鄭導係支那拍西遊記好收得,唔使擔心
最怕既係之後冇人敢拍呢類戲
早幾日本身想星期四睇 但冇乜場
即刻星期三睇夜晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞