【強烈推介】港產電影《智齒》瘋狂吹奏區﹗﹗﹗﹗﹗

659 回覆
277 Like 26 Dislike
推 一定要入場睇先感受到個壓抑感
巴打有愛

希望出年金像起碼贏到攝影
雖然預應該所有大獎都係畀梅艷芳
真心推介
戲入面呈現出嚟嘅香港好有魔幻感
同埋選擇用黑白呈現真係神來之筆
人同場景混沌成一片 邊到都搵唔到出口咁
係一套唔係本住「支持本土」心態而真心慶幸自己有入場睇嘅戲
咁撚貴?
依家百分之一都收唔返
雖則話個個導演都試過有叫好唔叫座嘅片,但個票房如果真係太差,以後就冇老闆再肯投資呢類戲,導演亦會冇信心再拍 (差少少回本同蝕到入肉差好遠
多謝巴打入場支持,係感動嘅
sure!!!!!
最好揀到個幕夠橫嘅院,坐後啲睇,正到丫⋯
(我買唔到後面飛要仰頭睇,照殺啦)
(打咗篇嘢好耐其實,就出嗰時仲要hang程式,咩都冇晒要重新打過但都堅持出埋啦)
贏到攝影太少,多幾個啦
梅都拍得有心嘅 但我個人覺得呢套仲好睇
多謝巴打入場支持及推post
講得好好巴打多謝你嘅支持
好撚驚聽到個成本 點搞呀宜家,好似一舊好高級好靚好值錢嘅藝術品跌爆咗咁
我都入場睇左兩次
呢類型既港產片好少有,睇得一次得一次

鄭導下一部戲9龍城寨應該都係差唔多風格
希望唔會受影響
劉雅瑟係演得好,不過演呢個角色真係有D超齡
我諗冇乜邊啲新女演員會頂得到個拍攝環境,同由頭畀人打到尾,又畀車追又畀人強姦.值得respect!
呢套真係唔洗用撐港產嚟叫人支持,真係好睇
因為本身預上大陸 點知過唔到審
感覺仲係扮演緊魚哥咁.
多謝樓主開呢個post
我而家都不停叫身邊嘅朋友入場睇
如果把王桃改為道姑而唔係少女就更好,演員年紀亦貼切。
推 好撚正
洗米華拉9左

等咗上好耐 18號公映即刻睇咗
將香港塑造得唔似香港
喺咁熟悉嘅觀塘建構出另一個世界而不失真實感
單單以上一點已經令觀眾有新鮮感同時有置身其中嘅代入感 所以麥國強係亞洲電影大獎攞最佳美術係實至名歸
準備2刷 睇得再細啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞