狗糧資料庫 / 評價網

385 回覆
82 Like 4 Dislike
簡original 比較穩陣
可唔可以講多少少
穩陣係因為?
因為puppy 係雞肉為主,original 都係,咁樣轉接唔怕適應問題

6 fish 係全魚糧,所以唔同
之前食開ovenbaked雞魚細糧,
早兩個月轉左acana,似乎嫌太大粒唔想食,餐餐都攤好耐
而家轉返ovenbaked魚糧又肯食
買番細粒糧 聽講好多狗狗都係食慣細就唔鐘意食大

不過細粒糧好小選擇
Canagan 狗糧好唔好
狗狗成日舔手 同埋2隻腳仔生瘡
fromm 好細粒
魚糧咁
幾好:https://www.moesonson.com/pet-food-reviews/canagan-dry-dog-food

如果生痕成日痕,但之前食其他糧都無事,應該係有成份敏感
我隻臭柴輪流食Original/Six Fishes/Red

啲屎又多又臭
獸醫話唔係隻隻狗可以食到,因為好油。但如果受得到Orijen 係好夠營養
我屋企隻柴之前啲屎又係勁臭
幫佢轉咗隻糧之後啲屎明顯冇咁臭
有時屙咗都唔知
依家食緊呢隻係喺HKTV Mall買
叫Unicharm 仲寫到明係比柴犬專用
但網上好似冇乜評價
請問樓主知唔知呢隻糧好唔好
第一次聽,身邊柴友都係食Ziwi或者鮮食。
柴犬個腸胃麻麻,玻璃肚,唔好成日轉糧。
你竟然俾狗食日本垃圾狗糧(大部份都係),好心就直接揀毛神神上面既4.5 或5星糧啦
屎係臭到爆
呢隻成份麻麻,長期餵最好簡過一隻
4個半月,勁撚揀食,冇食過人野
細個有腸寄生蟲,所以食住royal canin 處方糧先,
依家處方糧又唔食,想轉糧,隻隻食一日就唔再食,頭都爆,ziwi peak, k9 都唔食
試過,open farm, Forrest, wellness core, nutrience, fish4dog, barking heads, 仲有d 都已經唔係好記得
好痛苦,日日都好似同佢搏鬥咁,
有冇狗糧推介下
佢有無特別中意咩味?
煮小小肉碎,當toppings 撈糧有冇試過
我加小小隻柴就食得好開心
依家有加罐,都係一時時食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞