狗糧資料庫 / 評價網

385 回覆
82 Like 4 Dislike
如果佢哋肯飲水, 可以當飯後小食,我果2隻都係
乾食。
我兩個老闆都係先食主糧,之後先俾Raw Rawr
當係獎勵。
我主糧同 Raw Rawr 份量各一半,之前純Raw Rawr ,便便偏軟, 而家半K9 半Raw Rawr,效果幾好。
請問有冇northwest naturals freeze dried 評價呢?
巴打點睇呢2隻濕糧?
1) Instinct Original Grain Free Wet Puppy Food
2) Merrick Grain-Free Puppy Plate Chicken

我見用乾量基準計完都接近50% Protein 同埋 Dog food advisor 都話係最好
6歲松鼠食緊oven baked all breed grainfree雞魚
但狗狗領養返黎時本身有脫毛,想從飲食著手,
有冇咩推介
咁都好d ,我近排都整緊令到個網站load 快d,不過主要係因為sharing hosting問題

Btw 多謝巴打你share 我之前都有擔心外國會load 好慢
小小微軟應該唔似係大問題,可以繼續食。但未轉糧之前係正常便便?
正喎 d資料好足又易明
當初幫隻唐揀糧都做咗好多功課
最後幫佢揀咗acana

搭單想問其實狗狗會唔會食厭d乾糧
而家我會撈d風乾糧或者海藻粉喺面
如果定時定候幫佢轉味或者轉其他牌子嘅糧又建唔建議
係呀,比較硬身
而家幫佢減咗Raw Rawr份量 , 晚餐 一半k9,一半Raw Rawr, 效果理想.
BTW, 真係唔該曬你
養隻狗都整色整水

你自己食嘢都唔會研究咁多啦
食雞皮膚冇咁好
Oven baked羊肉糧好d
我兩隻狗食完之後皮膚好d
今晚整
多謝支持

Acana 好多人都簡 真係唔錯

如果佢冇試過其他嘢嘅話就唔會,試過就可能會

定時轉下味,撈下其他野就會更平衡

我有朋友狗狗長時間食雞糧,睇獸醫話佢鐵唔夠,而家間唔中食下牛
養隻狗都整色整水

你自己食嘢都唔會研究咁多啦

巴打我自己食野都好講究
可能就係因為咁令我都好在意寵物食咩落肚
幫條友仔轉咗k9, 一開始時好似餓狗搶x咁爭住食。點知食咗兩,三包又食厭咗

依家又要再幫佢物識新嘅糧,剛買咗包,ziwi,俾咗幾粒佢食,好似又好大興趣,唔知會唔會食一陣又唔鐘意。
全部好野,可能餵濟左

Btw 可能佢中意唔同口味,唔鐘意食死一隻

可以試下唔同味rotate 咁比佢,等佢保持有新鮮感 唔知得唔得

因為我果隻係勁為食,每次比咩都清哂,試過食到嘔
原來taste of wild咁差㗎
太遲睇到呢個post啦真係
有啲想轉zeal
但係本身個糧仲有好多 應該食埋定直頭轉咗佢好
隻狗食緊HONEST KITCHEN濕糧 我覺得幾好喎平時佢麻麻狗糧 轉左糧日日勁興奮
7歲仔冇咩運動量 食緊oven baked無穀鴨肉糧
但皮膚麻麻 個身好多皮屑
想問下轉Nutram T26 無穀羊肉糧定Wellness Core 無穀羊肉糧 比較好
新手想問下大家意見
最近養左隻小柴 9星期大
跟左店員推薦食緊ancestry pet food farmland系列
我見有雖然有4星 但佢係for all age
會唔會用專for puppy 既糧會更好🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

暫時便便正常 係食野既時間超心急 但無嘔既情況
食埋先,唔好浪費

用黎溝埋新糧一齊食會易d 適應
最緊要適合
海藻粉比啲狗狗既比例係幾多?
買左acana俾我隻<3kg狗狗食,
有溝舊糧,但消化得唔好,屙爛屎
隻糧對佢黎講好似太大粒,唔知關唔關事

如果再買嘅話有冇邊隻細糧推介,for皮膚好
Acana 個 size 係正常狗糧size , 大概 1cm ,細粒應該大概係0.5,但消化應該唔關size事

食左幾耐都係爛屎?

對皮膚好抗炎係要高omega 3 ,同時多過 omega 6

我暫時淨係知兩隻糧係,其中一種係aatu salmon

或者係額外補充魚油

睇定d先再轉,同埋你舊糧係咩牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞