點解香港人好驚人知佢人工

451 回覆
1401 Like 40 Dislike
咁個市價咪又係人講同埋講緊網上都好多人收收埋埋,經已唔係出發於私隱唔講,而係自私
你啱太耐冇睇記錯
日本都係架喇‼️
因為我地既劣等基因鐘意批評人
高過佢就妒忌,低過佢就笑人
你不如驗腦先啦 知唔知乜野叫討論呀

樓主係度陳述一個現象出黎 想大家討論下成因係咩
你條ON9就話我地逼緊人講人工

姐係我開個POST話 點解香港女人對性咁保守 唔肯含撚口爆 就變左我強逼緊港女去含撚口爆呀?
好睇人,老實講左比D 無能小氣鬼知,而咁岩佢人工低過你廢過你但佢入得黎早過你,控制住D野
然後因為佢小氣,聽到你人工之後搞鳩你,你就含撚啦
得啦得啦你啱哂la On9仔
可能啲人驚人做爛市 搵工講低少少 諗住易啲搵到工?
你睇早幾日foodpanda擺工果啲post就知啦,啲魚蛋論者多到痴線,班小農DNA賤種根本唔會諗團結爭取,淨係識互相批鬥同問點解佢人工高過我
大陸好鍾意問
講出黎 人工高就妒忌你 人工低就睇你唔起
咁仲講黎做乜鳩?
你可以辭職唔做 但搵過份都唔係話搵就搵啦
當你搵到5-6萬 你搵返份差唔多都要d時間
連登例外,我都好嘩然係連登個個都爭崩頭話比全世界知自己人工,仲要有時嘈交嘈到又出稅單又出糧單又出bank statement證明比所有人知自己人工幾多
DLLM 唔好講咁多 大家做邊行 幾多人工
其實工資透明對打工仔先有利
傻鳩
因為個個都吹大自己人工
你見連登個個都50k以上你就知咩料啦仲問
問就係100k一個月
唔驚
講完可以知大家個價係有冇太大差別同有冇比出面underpaid
公司叫你唔好講都係驚比你地知道佢搾壓緊你地
個個當自己人工數目好似有寶咁果啲真心智障
其實呢種吹大數死要面心理證明好多人內心自悲
精神病院友要貼錢睇醫生添啦,仲邊有人工
香港比較文化太嚴重
因為香港人普遍都係連登仔心態囉
見高拜見低踩 鍾意笑鳩渣過自己嘅人
個個咪驚咗做低啲個個 唔敢講自己野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞