點解香港人好驚人知佢人工

451 回覆
1401 Like 40 Dislike
老細見親人都講佢係高人工
咁你唔駛一黎就ALL IN 你入房開佢價等佢還你價 我覺得同老世講錢最好清晰明確 唔好怕怕羞羞咁 講清楚就算最後要走條氣都GAR呀嘛
低人工咪唔怕高人工緊係唔講
大部分人搵得少
即刻入老數房講數 左推右推 嚟緊加返俾你 一律廢話 即刻俾信唔洗諗
如果係咁 我都會走 請老細另覓高就
講到尾係心胸問題真係賤種
你驚唔驚出邊搵唔返同樣人工 或者介唔介意空窗一陣先 如果你介意就唔好一下就信 講左人工先 一步一步黎
不過有樣野一定要同你講 就係你一定要面皮厚 你唔夠厚 你輸緊
咩撚野victim打份工經已係最穩固無風險嘅生活,又唔係創業,講下人工仲要驚三驚4咁,搞撚串晒個party令到人工透明度低間接攬炒全體打工仔比老細撚呢d自掃門前雪心態同鄰國一撚樣,本是同根生講得冇撚有錯
之前連登有人工post 個介面幾好 資料又update 後尾唔知搞咩自己搞亂晒個介面 咩都睇唔到
呢個po真係令我大開眼界,原來香港人奴性可以重到咁撚樣。
諗起以前美帝行黑奴制度,專登比d黑奴希望,令佢地有些少上升渠道,咁班黑奴就會自覺聽話同埋幫手打壓其他黑奴令佢地聽聽話話。
呢到好多人同果陣d黑奴一撚樣
因為香港大部份公司都係暗盤開價
上班台大部份都係黎生又唔係第一日知
真,最公道
有好價不過受policy 限制加唔到咁多你仲sad
HR 話估唔到你bonus 咁少🤦🏻‍♂️
所以我不嬲話香港人係世界上最低等下賤既人種係冇講錯到

罷工爭取權益永遠係企係老闆到屌人反抗

平時又鐘意言行不一fake鳩人

所以真係唔明白點解班靚仔會講得出好撚鐘意香港,係因為你地唔知香港既閪
全部都賤種狗黎
人工高比人知人地咪去追 有比較先有進步 又唔係自己出糧
https://youtu.be/7xH7eGFuSYI

全世界嘅人都係咁 唔係only香港
你有理由可以說服對面點解唔借,如果佢因為你唔借就斷絕來往
又或者你根本唔願意幫佢,咁根本唔係人工既問題
如果你對住另一半/屋企人都無信心,又或者唔願溝通咁多
咁不如反省下你地之間既關係好過賴落份人工到
講到尾你既問題同人工都無關係,大把情況可以trigger到
所以老闆更唔想你知,邊個講出去就拖出去囉
似唔似以前d人管理黑奴咁
自私,人工都唔disclose 點搞工會protect 勞工利益
講咁撚多野全部都係老細立場

咁你係咪老細?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞