點解香港人好驚人知佢人工

451 回覆
1401 Like 40 Dislike
點唔標籤法,打份工又唔係創業,係港奴仲要驚三驚四咁驚人點睇
我唔係話網上講啊 係現實同同事講啊 總有同事會妒忌或者睇唔起你 你控制唔到人地點諗 所以咪變左多一事不如少一事直頭當私隱唔講囉
你睇我一樓講咩先啦
push
所以話香港人多賤種
你咁講就錯
香港依家無工會情況下
資訊唔對等
資方好易就食到你水
知人地搵幾多就會決定到走定留
對勞方一定有好處
所以我都唔怕講我人工俾人聽
香港人獨有,你係香港人,所以你都奴性重?

唔標籤表達唔到你想公開人工既睇法咩?
搵得多個餐分分鐘焗佢請
樓主不如你貼糧單啦 講咁耐一張糧單都冇唔係好夠公開透明 希望你唔好扭扭擰擰啦
正常同事都好少問
依家好多簽約既時候份約寫唔可以同人講
真係有同事問我都會講少幾k扮廢人
咪就係d人無謂既自尊心搞到d資訊唔流通 比機會老細剝削員工囉 最後又係回力鏢打返自己
明明自己係打工仔 又驚比其他打工仔睇唔起自己 所以唔同其他打工仔講自己幾錢 成堆打工仔係度你防我我防你
老細就睇住你地防黎防去笑鳩你地 轉過頭又去諗下in人果陣壓到幾錢好
如果你識埋d朋友係咁既話 咁你應該係同佢地絕交 而唔係收埋人工唔講
咁你貼張糧單出黎 呢到D巴打都驚你老世笑鳩你
真係話你on9怕你嬲上面其實我講左大話,驚人話我鳩噏
糧單就廢事貼喇 我直接講自己而家月入17k
人工仲低過中位數 相信冇人會當我吹水
咁之後點?你想表達d咩?
打份工都驚三驚四咁做人咁撚擰扭,吹極咪又係幾萬一個月,唔明有咩好威/驚比人知,就係你呢d賤種搞串party先搞到資訊不透明仲要咁撚多得閒幫個老細諗埋堆籍口
講真 正評既 咁你介唔介意講埋 你做盛行 做左幾年 咩po
其實唔淨只係香港

https://youtu.be/7xH7eGFuSYI
咁事實係每個人能力經驗都唔一樣
做唔到同工同酬
同工同酬果時每個人又會互相比較
就算你唔知你同事人工 你做個旁觀者都會心裡有數邊個同事做得野 邊個同事無料扮4條
如果你係搏升職要同人鬥既話 就更加有比較

知唔知人工 根本都一樣會有比較
it,5年經,平均一年一轉
https://youtu.be/7xH7eGFuSYI

唔知有冇人睇過呢條片
但其實根本就應該同其他人講自己幾錢人工
不如換過角度,而家我想屌你條女,不過唔知佢平時要開咩size ge 賓周,你介唔介意share你條賓周出黎等我compare 下我有冇能力去屌你條女。
我驚你條女壓我價話我短唔俾我屌
姐係你當講份糧比人知係等同自己條女會比人屌咁咪撚咁低賤啦打工仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞