其實女人30歲未嫁就真係玩撚完

498 回覆
418 Like 1374 Dislike
真係好多依D垃圾男人,仲要覺得自己鑲金咁樣
真係想知30歲女人點當佢細妹咁屌吓閪
唔好講hypothetical case
我月入十萬, 老婆三萬, 家務兩份做

離婚邊個分邊個身家
淨係呢樣 本身已經係不平等條約
男人娶女人跟本就係比保障佢
30歲後跟本就係depreciate到尾既產物

你老左係任何人都嫌棄你
男人一樣

西方嘅話唔少人會覺得婚姻偏幫女性,但係我諗一般嚟講女人嫁得人都一般會對婚姻認真,唔認真都應該唔會真係嫁。西方有其他union方式,我諗唔apply落香港,但都可以講雙方喺議定要咩關係,法律上仍然算平等。只係family law上西人都知有差異。
真實
第一次睇
希望香港所有女性明白,你無結婚係因為你唔想結婚,而唔係嫁唔出
點解依家越嚟越多人吹奏30+老閪
咁我食埋你地果d 18-22囡囡啦唯有
其實係女人30歲之後真係好多機能都急速下降
錫自己又有乜問題呢?就算80歲先開始運動都得啦
香港男人對自己嘅身材管理都好過中國同韓國呀
唔通真係個個為溝女咩,人到25歲 30歲 35歲,真係要認老
其實香港仲行緊百幾年前英國套法例
百幾年前既價值觀又真係當女人係資產
又證明咗真係有平行世界 溝過幾條女 我都係出大份 原來呢啲咁罕有嘅女我都連續遇到
啲frd呢幾年結婚 未見過有女係負擔50%支出 最極端係結婚買樓男方出晒就有
根本呢個就係現實多數 但啲女受咗著數又唔認自己係有著數嗰方 仲想拎更多著數
Keep得幾好都係會睇到老態

D眼紋 頸紋 髮線
D肉地 ball dur

30歲果d真係拎來屌下架咋
唔好意思都要講句呢樣野真係天生唔公平
要怪你去怪上帝

男人要生80歲都仲生到
女人35歲已經係高齡好易生唐氏b,50歲停埋經生都唔洗生
我無話我娶佢有問題
我只係講緊in general
唔好咁啦你都識講你啊已經揀錯左一次

你仲想走佢舊路?
"我諗一般嚟講女人嫁得人都一般會對婚姻認真,唔認真都應該唔會真係嫁"

言下之意男人娶佢係好兒戲?
你老竇都唔要你件打靶仔

做運動點會浪費時間
關年紀咩事
咩年齡都要做適量運動
護哥 頂住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞