其實女人30歲未嫁就真係玩撚完

498 回覆
418 Like 1374 Dislike
分手幾年都唔想拍拖點計

利申:未夠30
埋咩單姐,香港女人無論學歷定收入都高過男人,與其同個廢過自己既人一齊不如養隻狗
真 182 都唔敢出街 太細粒
真愛就不嬲難求,如果講普通拍拖on on 99 , 要唔要都罷
每次感情post我都會諗一樣嘢
就係一來我諗多數人都認同,要揀個同自己夾嘅
但另一方面,除咗難搵之外,越大越會難搵個夾嘅。例如3X歲,搵個差唔多歲數嘅話,即係呢個人30年以上冇同你生活過,而你想呢個人同你夾。

恕我諗得傻,我覺得咁樣...有啲難。係可以用溝通搭救,但係可以諗都要溝通得好先掂。
同毒撚講呢d
結婚不嬲係用妥協換安全感既過程
講白d,婚姻與愛情無必然關系

有d離左題認真左,大家繼續打擂台
馬桶一星期洗一次,冷氣又唔洗開
同埋水垢唔係淨係外觀問題,係對健康有影響
根本對衞生要求唔同
不過既然你肯俾錢人做唔洗女人做,就算啦
只怕有啲自己唔做,又唔肯請人做要女人做晒
其實如果覺得30歲未嫁就玩撚完 你個世界都幾細
唔講其他地方 就講香港
環境因素唔洗講架啦 統計報3成年青人唔諗住生仔 我諗就唔止喇
結婚都要一齊住架 D樓價有幾難買我諗都唔洗講
係唔生仔 買唔到樓嘅情況下 我係男人點解要咁早結呢? 就係為左埋單?
你係女人 都係為左揀個終身伴侶先結婚
前提係 大家都願意結先會長久
你逼婚又好 揀過個無咁鍾意但願意結嘅又好
都唔會有好結果 未講幾多結兩年就離
時移勢易 正如政府都話60歲先係中年
人生一定要結婚生仔只係傳統觀念 唔好比個框限死自己啦
至重要係 唔好諗住因為夠期夠30歲就要結 個觀念錯哂
搵工一樣
人地搵有工作經驗, 但係你第一份工都未搵到
講到人生30歲就玩撚完
仲以為係有絕症要死定點
有冇結婚好少事姐 依家咩年代呀
最緊要活得開心自在啦
人生無常
呢兩年係香港冇體驗夠咩
結婚不嬲係用妥協換安全感既過程
講白d,婚姻與愛情無必然關系

有d離左題認真左,大家繼續打擂台

YouTube有條友討論過真嗣明日香感情線,其中一句大概係,其實(兩個青少年)如果諗要完全擁有到對方先叫愛,咁樣係幾幼稚。好多人年紀稍大係會顧慮對方同自己個人空間,同埋感情或婚姻嘅嘢,其實有啲人都知未必要100%擁有,甚至未必100%係真。可能有少少同通處,可能10%性格似OR行為OR 10%認為可以一齊生活,咁就結得婚/同得居之類。
馬桶兩個人用真係可以一星期一次
我每次用完都會用紙巾抹返晒D邊

水垢呢個你吹大左少少
依家呢個天氣好多人唔開冷氣, 雖然我日日都開
會AA嘅女實有 個問題係佔幾多 我想講個普遍現象
冇官方做過呢個統計 就唯有靠生活經驗估
事實冇咩好嘈 香港情侶入面 男方負責開支較多 係佔多數
而家係啲女拎完著數唔認 擘大眼講大話 堅持香港女人會aa係普遍現象 cls
計埋

Ps:眼角太高,太毒,掛住搵錢
所以一定要搵18歲嫩閪妹妹
喺連登講呢啲冇用嫁
見到咁多正常人都廢事入啦,入嚟咪又係俾人屌,係屋企打多陣飛機算啦
年紀越大,會慢慢由睇幾夾, 變成睇下有幾多唔夾

我識d 3字頭女人都會覺得,冇太大衝突,又合緣就結得
飲食都有小小影響
我同老婆好少食油利野,又飲得多水
d屎尿污染指數都唔算高
80仲生到?
屙尿都冇力啦
我同嗰位ching掉返轉

咁多年黎都冇見過一定要人請既女人or聽過朋友投訴冇得AA,仲要身邊結左婚既couple女賺多過男為主,變左比人養

所以次次見連登討論AA都成日諗自己係咪平衡時空
我兩個人馬桶隔日清潔一次,一星期大清潔一次
水垢當然唔係日日抹,但老實講如果日日用完抹乾就比較唔容易有水垢形成,但點都好,都要定期清理
不過講到佢咁,屋企馬桶又唔痾屎,冷氣又唔洗開,屋企又仙境嚟冇塵,飯又唔煮,成間屋唔用咁
邊夠佢嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞