其實女人30歲未嫁就真係玩撚完

498 回覆
418 Like 1374 Dislike
樓主係咪啱啱俾三十歲嘅女人飛左
定係無同過其他人接觸 唔知道婚姻市場點樣運作

不嬲覺得三十歲前結婚好難做到
當你廿一二歲大學畢業
拍幾年拖 仲要第一個伴侶未必結到婚
尋覓下 好快已經三十歲
仲要人生唔係得拍拖一樣嘢
趁後生去下working holiday 進修下都好正常

身邊年紀大啲嘅男性朋友反而覺得搵個成熟啲嘅女人結結婚會安全感大啲
覺得佢哋準備好踏入婚姻 同埋會對家庭責任感重啲
30者
阿叔我覺得 過左30都仲未拍緊拖同結婚

基本上性格一定有問題, 無論男或者女

利申:有問題
cv差
工作能力再好都冇用
唔好成日偷換概念啦
邊個講緊要追求完美幸福姐?

90%以上,無論男人定女人,都會想有個盤過人世,一齊變老嫁啦
咁有得揀,係咪都會想揀個條件好既

咁年紀越大,自身條件慢慢下降,可以揀既人都越來越差,心急係好撚正常
樓豬啲思想好out
而家不論男女都唔太恨結婚
單身生活多姿多彩
何來玩撚完?
結婚先係玩撚完喇
真 有d朋友有時會諗 拍左咁多年拖同女朋友分手好似好過份 女朋友都30up

我叫佢地慳d 你估仲係清朝咩 唔使你擔心
起碼要有193啦
而家個數字已經推後到40
唔好咁out
有幾個億就唔會遇到老師啦
唔夾因為拍得耐而結仲衰
對唔住囉
咁香港有7成港女都係玩撚猿 🐒
有35 同25歲比你揀
老實講係人都揀25
正正常常有條career path跟住走到30歲都唔差得去邊啦

冇career path就真係可以收皮
算啦 呢度係連登 廢柴毒撚自己冇優點咪只可以用年齡黎打飛機係吖 最撚醒溝到最多女就係佢地啦 得未啊
如果男性30歲月入10萬都講到咁手緊

咁女性個優勢係邊到

同埋好奇問吓師兄月入幾多
起完底 原來假膠

自膠
我覺得唔算井底
因為有高齡產婦呢樣野
推番轉頭28至30結婚差唔多

無諗住生仔就幾時結都ok
sad
好多人4, 50歲先搵到真愛, 人生唔係咁非黑即白
亂鳩咁嫁比啲廢柴 又要做家務 又要煮飯受氣
冇錢既仲要同奶奶住 我係女人 嫁得差寧願唔嫁
係屋企做公主我大哂
得閒有錢買下手袋 食個tea去下旅行唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞