其實女人30歲未嫁就真係玩撚完

498 回覆
418 Like 1374 Dislike
事實係咁你就唔會咁在意啦
早少少28
都未有個穩定可發展落去就gg 了
識人 27 但條仔窮又搵唔夠20k
無未來
過左30連做運動都係原罪 d毒撚真係恐怖
就算佢地因為想搵老公而做 最後搵唔到都冇咩所謂 最少keep到健康先啦
其實拿D exceptional case講真係無咩意思
六合彩都有人中, 你中左未?
我諗大家唔洗爭論個point係
結婚只係對女性既一個保障 金錢上, 地位上 etc

兩個人一齊係計唔到咁多
但係一般都唔會AA, 食飯唔會, 買洗頭水唔會, 管理費唔會, 水電煤唔會
講公平, 女人食左屎九世啦

就算同一個人工都我幾肯定兩個人走埋一齊女人洗錢既百份比係最多30%

係呀, 結婚就係講錢架啦
因為呢個世界樣樣野係錢
你估結婚真係愛你愛到一萬年呀?
條路點行自己諗清楚啦上連登廢up都係娛樂下,唔好搞到自己價值觀越黎越扭曲

祝你幸福
講得出呢句一係就自己冇做家務,一係就自己衞生習慣唔好
淨吸地唔拖咁污糟
馬桶又唔使洗?如果個男人痾尿唔出界都可以唔洗日日抹嘅
企缸用得耐變黃邊個刷?
花灑、水龍頭、水煲用得耐有水垢邊個清潔?
衫唔使洗唔掛唔收?
日用品唔洗去買?
冷氣機隔塵網唔洗?
屋企冇塵?啲傢俬唔抹積成吋塵有鼻敏感就祝你好運
佢邊句話單親就唔幸福?
但冇父愛係事實
全部AA 吹大左
引用唔到,回多次

唔好意思都要講句呢樣野真係天生唔公平
要怪你去怪上帝

男人要生80歲都仲生到
女人35歲已經係高齡好易生唐氏b,50歲停埋經生都唔洗生
你可以去結

係連登睇得太多post
其實好多結婚係為左要個女仔幫手供樓先結
個女仔人工低幾千都上黎唱
老婆生完半個月仲痛 唔肯搞野又上黎屌柒老婆
老婆全日係屋企湊個1歲細路,係屋企做小生意仔 又比個老公屌柒唔去幫佢買飯 又話冇上進心
希望佢地只係假膠上黎摟屌啦吓
因為我識個d香港男仔都好公道 家務平分 女人煮飯男人洗碗咁
如果唔係嫁著個班巨嬰真係死左去算
又打稻草人
我幾時講過完整家庭冇父愛之下,有冇問題
你咁多假設,點夠你玩
呢個post 發生咩事, 點解大部份 reply 咁正常, D 死FF 毒撚龜縮晒?
見你打咁多字,又認真回下你

兩公婆一日得兩三個鐘係屋又冇訪客,真係一星期拖一次塊地都照到鏡啦
馬桶一星期用漂水洗一次,白過課室塊白板啦。加埋多數公司痾屎,得d尿烏糟極有限
企缸一個月噴曬漂水等佢慢慢喇走d跡,再用花灑噴水已經乾淨曬
水垢就真係唔介意,又唔係做緊酒店room service要刷到閃?
衫不褸洗洪脫多數直接乾衣機囉出黎著,要見朋友先囉返件戰衣出黎
冷氣機咁涼唔洗開喇,環保d啦
屋企不嬲小開窗,又真係冇乜塵

再退後一萬步,你上面講果d野,比五舊水鐘點同你搞店曬啦
連登就係笑話 同現實相反
最慘有班十幾歲仲問緊媽咪拎零用錢個班 真係信到十足
1. 搵幾多錢同AA係有少少影響但係其實係無直接關係
2. 我講緊結婚唔係拍拖

大部分都係女方弱勢囉, 得未
玩word game係咪覺得自己好叻?
lets not discuss the obvious
班女人成日無限放大自己做家務既貢獻
其實某程度上係好似不停咁同老細講我識寫excel formula 仲識用IF同VLOOKUP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞