返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
佢不知幾想我爆 再反咬我誹謗添啦
如果你講嘅係事實 點解會反咬到你
Whatever~
係事實都告到
但最後會告唔入

同埋唔駛再扮晒野說人自爆啦
佢上司有幾變態我就唔comment啦,上面大把人講,你的著眼點係律師信,但我有興趣的係樓主係一個點樣的人,單單在離職信到寫D咁的野就知樓主朋友有幾唔成熟。

基本上得你有興趣知樓主係咩人
我剩係知樓主係咩人都好都冇你咁仆街係咁要人自爆
佢以為所有人都係想上連登報仇咁款,要上黎爆人全家資料
驚西呀,截圖告佢恐嚇,睇醫生話佢搞到你精神壓力過大
你又點知冇人有興趣? 你做過research? 我一開始都冇叫樓主自爆,佢解釋到點解都得架啦,問題係佢解釋唔到。
你有冇抄走工作期間嘅email做證據?你講嗰d部分可以用email 證明到,例如你嘅工作量同埋同上司之間嘅交流
搵咗律師未?
無叫佢自爆
你自己上去睇返我啲回覆先再護航

由頭到尾都係叫佢解釋 /比證據
樓主一樣都做唔到
做過research 見你自己大把膠post 然後你話樓主有膠post
有幾何下屬做野唔掂會出正warning letter啊。 樓主見過幾多次?? 我就未見過。

我又想知你做過咩research
健康著想 快d睇精神科醫生
係 健康真係最緊要
睇清楚先覆人啦, quote左人地的說話又覆錯人,你邊到見我有膠post啊
冇做research, 自己冇見過係原因,前面係結論,睇唔明?
其實個上司都幾變態, 可能中層管理人員就係咁, 又驚俾下屬取代, 又驚SHOW唔到自己能力
講真 有料就係有料
邊洗用呢d手段

佢咁做反而唔係一個好領袖應該做既事
過來人 如果同公司有咩瓜葛 最好唔好自己覆 因為你唔識會唔會蝕底
你朋友最緊要將D證據留底 + 直接去勞工處開Case 話比公司恐嚇
政府會有人幫你跟 最多搵埋你一齊con call
唔洗自己出面搞咁on9
係 我都咁提個朋友 佢又傻下傻下唔識法律
好易比人搵笨
咁我眼見就係個post 主要得你同另一條友冇comment 個老闆反而comment 樓主, 算唔算做左research, 答唔答到你問題?
年年交稅連呢D保障都唔要咩
勞工處D主任好好架 佢會教你每一步可以點做
試過對大公司都搞掂
希望真係遇到好人又幫到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞