返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
搞大佢!
返工返到情緒病最唔抵
佢係咪好想紅
如果你講既係無錯你又驚咩?
如果你驚即係你講大話
如果你講嘅係事實,佢有咩證據可以證明你錯?
有時都唔係好明,翻工咪翻工,搞咁多小動作jm9唔鍾意嗰條友咪唔好理佢囉,係要咁小學雞
攬炒你個上司. 等佢比HR 照肺/ warning letter先係皇道
最緊要keep record, print 曬做pdf , forward 曬去其他e-mail account 留底
告返佢轉頭囉
驚閪咩?咪等佢出囉,你如果有佢針對你嘅証據驚佢有牙咩?
冇錯

既然佢講到明唔鍾意同女人工作,叫佢同平機會解釋啦
律師信好平姐,點告得入
Forward俾佢老細 話自己情緒好受困擾
畢竟俾人蝦咗咁耐 搞到份工都冇埋 仲要俾人恐嚇
除非佢老細都好憎女人 如果唔係 就算老細信佢 都會覺得佢好唔得體
你男定女?

如果係女佢有無性騷擾過你,有嘅就去告翻佢
樓主馬上將d email save 低,特別係佢forward出街個d

拎去報平機會、勞工處乜都好,夠佢上司輸清光
如果你朋友未Last day 嗱嗱聲所有證據留份copy
例如email質問嗰d
睇埋精神科醫生告返佢轉頭
順便八下有冇啲上一手女同事都有受到類似嘅職場欺凌
一齊反攻
唔該晒咁多位意見 我朋友的確好困擾
下星期會陪佢去見醫生check check 先
點都好 健康至上
出律師信 平既2-3000 就有
你咪由佢燒銀紙 佢真係入稟先驚都未遲
律師信係人比$600都出得,無任何法律效力,同情信一樣
如果你朋友真係想認真處理
搵到轉咗工嗰啲指證仲好
依家同間公司都冇瓜葛佢哋又唔使驚而家份工受影響
通常當事人本身都怕麻煩寧願息事寧人
但係如果有人肯發起 真係深受其害嘅話唔埋都願意搭呢程順風車
又證明到呢個上司人格真係有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞