返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
兒登
健康最緊要

仲有唔知條友有冇評頭品足講過著裙著衫之類,你知啦性騷擾好多種形式
做女人都唔識玩屈性騷擾呢招
一屈鳩佢性騷擾再搞大所有人都驚左你
藍絲狗走啦
可以先出律師信比對方。
重點係,佢話你無返工,但公司證明到你有返。
即係佢誹謗你「以欺騙手段取得財金錢利益」,咁就可以用「刑事」嚟告佢。

刑事告入左,再用民事索償,咁就好易贏。

當然,以上嘅嘢要嚟大佢就好,真係做起上嚟都係要使好多錢。
你叫佢advise你個通訊地址唔好寄錯

佢要出封律師信可以點開公司數? Top management見到個開銷佢可以點解畫? 話有員工投訴內部文化之後要準備告佢? 到時你上司加上司既上司比人查到工都冇得做

律師信有用架咩? 不過你真係驚就去勞工處打定底先
應該先發制人,即刻出封律師信比佢先
仲有香港地有八達通嘅人係大閪晒,比人非禮,無任何證據都好易告得入。就算告唔入,各大報章早已寫好晒佢全名嘅頭條新聞比全香港人睇。
唔使直接同佢拗,有咩投訴索償都直接搵公司
公司唔想攬屎上身,就會將責任推返曬落條撚樣度
就算最尾告唔入,公司好可能會怕麻煩,直接炒咗條撚樣
真係出咗律師信同法庭傳票先算啦,誹謗係民事,佢鍾意咪俾錢告囉,無人阻到佢的。
樓主知唔知誹謗官司要駛幾多錢你公司會唔會用一千幾百萬告你條魚仔蝦毛
你無錯驚西咩 咪搞大佢
有晒record上到庭咪佢自己柒
咁串
條友咁癲,公司可能唔只你比佢咁搞,搞大件事佢玩完
打工仔由一feel到被針對就要開始紀錄時間地點事件
你俾上司bully 你洗撚驚佢

係大公司一話返工返到精神上唔舒服 明明係借啲意 只要搵到醫生紙 公司都可以批長假俾 驚死影響reputation

都辭職仲要俾佢欺凌 點忍搞大佢啦
都辭職你理閪得佢咩你估佢真係會告咩退一萬步佢告你你唔理佢佢吹你唔漲
出黎做野真係未見過女人驚男人
當事人呢d時候搵女權組織搞大佢
贏硬
如果你朋友唔想搞咁多野 就算啦
應該都係兇吓你朋友 撚會告咩
到佢真係要搞你朋友
你地再搵律師攞專業意見啦
叫佢含撚啦,告你咩 ?
睬佢都on9
樓主係咪想溝嗰個絲打
等你朋友真係收到 淥屍信, 再上唻問過吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞