返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
係時候儲定佢d返工放工遲到早退等等既record
例如影下相
儲埋last day果日出個email比佢d老細,話佢作虛假文書
屌 東家唔打 打西家

Ps 要解釋去邊 我都試過
記住留返哂d email record
你個女同事最衰就係無用公司醫療去睇呢的問題
一係直接炒 一係勸佢自己遞囉 單單打打做乜春 咁個世界真係能力有高低 態度呀 個人成唔成熟又每個人唔同 山水有相逢呀
誹謗都驚?
ching 誹謗係講公開咁講d野令佢名聲受損
你個case都係同公司投訴姐 似乎唔構成誹謗wo
有錯請指正 非law友

但反而你就大撚把野玩
你唔撈 姐係無野可以輸
平機會 勞工處 民事索償精神損失 ed基本 上面太多人分享 唔講
餘下ge日子仲可以瘋狂玩9返佢 包括同佢講你平機會佢
如果佢反擊而帶有性騷擾成分咁佢又衰多條

如果公司唔攬你 咁你就係時候諗下公司d windows呀software係唔係正版
個office有無違反消防條例 土地用途等
強積金 保就業有無問題 報稅等等
我係你 last day果日再email e個post比佢製造恐慌
YouTube會比先算
喺公司角度嚟講 只係一個普通員工辭職 入面講咩理由只要唔係公開都告你唔到
而且只係啲普遍辭職理由 根本唔可以話係詆毀公司 你朋友上司唔知痴咩線死咬你朋友唔放啫

你朋友可以同佢玩落去不過而家咁嘅環境 快趣搵過份工好過嘥時間喺啲無謂人身上
咁咪等收信
佢俾得起錢有權出信
你求其搵個律師都出到信
之後真係有法律行動再睇入唔入啦
仲要你無公開講
resign原因應該係confidential呱
一係問下公司你可以點 向公司投訴俾上司告誹謗
Ching sick ball
睇外國律政劇可以好勁
但呢度香港唔知有無人理
言談間多次表明唔鐘意同女性工作,哩一點足夠證據叫佢平機會解畫,有排佢煩
呢度係香港
你去平機會睇下幫唔幫到拖 下次遇著咁要儲好證據或者揾定同事做證 有機會入到佢
如無估錯,你前上司應該淆緊,佢會再聯絡你,叫你唔好搞咁多野。

咁就岩啦,告多佢一條精神騷擾。
走左就唔好理,理得間公司電腦大爆炸,你都唔會番去,俾意見係搞鳩自己,傻鳩行為
呢啲傻仔先最好玩,直接收佢皮都得,唔好學佢咁戇鳩鳩打開口牌,準備好晒直接上政府合署
你去左睇私家精神科醫生
有左medical report 再上勞記同平機會
勞記同平機會會接觸公司HR
誹謗要public 同false statement 先成立 你個封辭職信都唔係同全世界講 又全部都事實 唔會構成誹謗
講緊係真既,點會有人無端端作假嘢走去睇精神科,工作搞到情緒困擾有問題會建議睇醫生,係咪轉介去精神科定睇心理醫生係醫生判斷,你無見我用「如果」咩?

你自己先入為主去諗嘢又唔小心閱讀,驗下眼好喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞