返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
誹謗係好難告得入

仲要係民事,你叫佢準備賣屎忽去告你啦

佢咁仆街你驚佢拎你電話地址玩你好過
一個經理仔邊撚度有錢告誹謗
鍾培生咁有錢先告到呢d
出黎做野
最難攪得兩類人
一種係預左唔撈既人
一種係無賴

洗撚怕佢
佢上司咁樣都可以告誹謗, 咁點解樓主唔可以告佢恐嚇? 事實佢咁樣講 已經令到樓主煩 甚至係驚

鬥大對方者

驚閪咩 咁就畀人大到
去睇醫生留定record
無論佢係咪真係告 遲啲去平機會告返佢轉頭

但係
辭職洗撚講咁詳細?
DLLM 千祈唔好縮 公司玩嘢就同佢玩大佢
勞工及福利局 平機會
每個部門逐個同公司傾賠償
覆佢noted啦
寄咪寄,律師信冇任何法律效力架
大我呀依家
到佢真係出信先算
律師信都係幾百蚊姐
睇精神科講自己壓力大 好抑鬱
再去勞工處搞佢

最緊要你要記住 你走左之後
你知道佢返咩工 而佢唔知道你會返咩工
你在暗 佢在明
言語欺凌啦咁
係大公司嘅咪email俾director associates
話依家你哋呢一位管理層屈我誹謗
仲話出律師信俾我,想逃避指責
係呢度返工俾佢欺凌已經夠慘
(補上證據)
都辭咗職仲想繼續屈我,恐嚇我
對呢間公司印象真係好差,好失望
希望唔會再有其他公司員工有我呢個咁差嘅經歷

你連誹謗係民事定刑事都未搞清楚就去指點人
能會岀咩,9嗡多過食飯。
叫你朋友WhatsApp 覆返佢,no bullshit let’s go🖕
你朋友會唔會因為佢好大壓力搞到訓唔到教 精神出現問題啊?係既就快d睇精神科同醫生講啦咪驚佢 佢一個垃圾經理仔
唔撚洗驚佢
就算係律師信都只係口頭警告
又唔係真係告
佢連律師信都只係話可能出
即係佢自己惱羞成怒,佢驚撚過你
根據現行法例,誹謗罪可分為民事及刑事兩種,律師梁永鏗解釋,誹謗內容要被證實涉及惡意發布及牽涉公眾利益,或其嚴重性大至民事訴訟亦不可彌補,才會構成刑事罪行。但由於被誹謗者難以自行證明發表誹謗言論者的意圖屬刻意,所以每當涉及誹謗罪,原訴一方多會經民事訴訟向被告索償,因而大部分誹謗案會以賠償及頒布禁制令作了結

google都懶就收嗲啦好唔好?
出律師信都響Whatsapp提你水
佢真係幾好人喎

驚閪咩 如果你講嘅係事實
我勸你直情block9咗佢個名啦 無眼屎 乾淨盲
如果樓主講既野係真
又搵到幾個同事做證
應該係counterclaim返佢先啱
不如開公司名吧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞