返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
佢自己都係啲變態人咪唔覺得個上司變態囉
打死唔開名

希望上司 & teammates 唔好對號入座
開名啦屌你仲係度on99咁
開名啦講
佢咁鐘意CC比老細
你咪EMAIL佢會轉交勞工處/平機會跟進 附上whatsapp截圖 cc埋all staffs
佢上司有幾變態我就唔comment啦,上面大把人講,你的著眼點係律師信,但我有興趣的係樓主係一個點樣的人,單單在離職信到寫D咁的野就知樓主朋友有幾唔成熟。

Attendance record 果到前後矛盾,已推測到樓主朋友唔係一個誠實的證人,仲要幫人護航,閣下一係就智商同理解能力有問題,再唔係就係樓主分身/朋友。

睇番你以前的開的post,叫HR返星期六真心笑左出黎,就更加肯定你的水平有幾低。
https://lihkg.com/thread/803790/page/1
你未告返佢恐嚇, 然後玩大佢報警.
所以樓主同樓主朋友所講嘅事我一律當係作故

由我問樓主點解attendance record 會比manager challenge 到, 樓主逃避我問題, 我已經知樓主係一個不誠實嘅證人
唔洗諗啦即刻睇急症然後話返工之後就訓唔到
想轉介精神科
一見醫生就跟住將成件事講一次
到佢出律師信既時候就連埋所有醫療證明同俾佢屈既證據出黎
睇下邊個玩大D
見到你個回覆就知你真心膠兼刻薄

好明顯個上司就係問題中心
你就一句"無comment"帶過,當無事發生

痴撚線,attendance record有問題咪勞記見

我上面都講咗
有咩問題一係報狗一係勞記,另外加律師信
如果齋律師信,其餘乜都無,就係上司有問題多
唔洗咁認真 我已經知個大方向係點
好多謝各位

無論你覺得誠唔誠實都好,你同我都唔係法官,交比官判就ok,會循呢個方向行。
sor我睇錯以為你係#631
見到你個回覆就知你真心膠兼刻薄

好明顯個上司就係問題中心
你就一句"無comment"帶過,
當無事發生

痴撚線,attendance record有問題咪勞記見
我上面都講咗
有咩問題一係報狗一係勞記,另外加律師信
如果齋律師信,其餘乜都無,就係上司有問題多
同理解能力差的人講野真係好勞氣。
1. 我係咪真心膠兼刻薄同事件冇關。
2. 我"唔comment"佢上司, 唔代表我撐佢上司,係因為上面好多巴打已經向樓主提供左解決方法, 我唔重覆踩佢上司有幾ON9
3. 而家我講緊的係樓主跟佢朋友的誠信問題, 由頭到尾圖又冇張,叫樓主解釋又潛水,純文字討論你就信十足? 你識唔識求證? 有冇批判性思維? 好心你就唔好阻撚住我問樓主野啦。我冇興趣知點解報狗,點樣報勞記。
4. 我係你就縮番入老母閪到,你D舊POST仲有大把ON9野, 係咪要貼埋出黎俾人睇下??
由頭到尾問親樓主拎圖拎證據 開名
樓主次次都逃避 一係就比藉口
我真心覺得樓主似係有問題嗰個人

扮到自己係受害者
上嚟拎晒方法就講一句「唔洗咁認真 我已經知個大方向係點」

樓主你同你朋友出嚟解釋下好喎

圖又無證據又無

上司名又無
公司名又無

不如開喺講故台算啦
拿,圖就無架啦,費時比人吿誹謗啦
如果純文字討論,或者係欠缺足夠detail既討論你無興趣,你出返去我都無咩所謂

我個post既原意又唔係要大家相信 or 博同情,我只係想知應該點做,而家已經知道,我亦都好多謝大家。

連登有愛
Anyway多謝你幫手推post
連登仔睇人仆街最開心,大家都好想睇下事主係咩樣。你開得POST就預左架啦,道理在你到你驚咩啊? 你唔會而家先黎縮掛?
我驚呀 so what
咁快手D啦,扭扭擰擰咁做咩姐
睇錯,自膠
好快手架啦 呢個禮拜會搵齊班政府部門搞掂條冚家鏟
佢有L錢告你咩,搵律師告誹謗你估平呀,最多使幾千蚊出封律師信,唔回佢吹得你漲
希望係咁,我朋友比佢呢個舉動已經整到訓唔到食唔到,無諗過正常返工都咁大件事
又唔係你自爆
你梗係口響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞