返工返到比人吿

679 回覆
3066 Like 74 Dislike
緊係睇醫生啦 乜都入9晒公司數 等佢有排煩
律師信洗撚驚佢咩 佢真係出writ of summons先講 去到呢個位已經要俾幾皮律師樓 我唔信間公司肯俾
咁就有壓力,比人恰一世。
好撚慘
以為石油潮文
連登公審佢 起底
睇下邊個惡?
低能,我估佢拋下你啫,唔使理啦,律師信
就咁睇都係啦, 樓主自己都無主動回應過我個問題
問佢點解一時好想幫其他teammate 手, 一時又嫌多野做, 佢又唔直接答
淨係一味講個manager 唔比野佢做, 坐喺度成個月
我就唔信其他同事會由得你坐喺度啦

如果樓主係同其他人關係良好, 就一定會主動幫其他teammate 手
律師信?三百有一封啦
留意返 係佢cut晒我朋友所有access to all work files wor

佢d馬仔根本唔敢逆佢意啦. 佢意圖已經好明顯,就係isolate我朋友.

係呀. 佢之後係有比嘢我朋友做, 不過係叫將兩星期既嘢三日內做晒佢囉. 你唔係覺得咁樣係正常嘛

坐係度一個月係事實,你信唔信都無辦法
真係咁平咩
其實包唔包個律師親手寫作,定還是要提供個copy比佢照抄落去
你諗清楚 佢有冇性騷擾過你呀?
巴打都幾絕
性騷擾定義太廣泛 真係要諗一諗先
支那仔死返上去,香港唔歡迎文盲
以前公司都有個女同事, 做野唔掂之餘又以為自己好醒,教埋佢點做都唔跟你方法做,預計佢兩日做完的野,佢要成個星期先起貨俾你,仲要做錯曬,搞到都唔想俾野佢做。唔俾野佢做時就被害妄想症發作, 話人地唔鐘意佢。話佢兩句就話人地鬧佢,唔理佢又話你孤立佢。

想問下樓主有冇聽過你朋友的同事的口供呀, 定係所有你已知的information都係出自你朋友所講??
我無聽過佢d同事口供,因為我都唔識佢地。

不過我相信如果真係你呢個情況的話,佢就已經晨早因為工作quality收到warning letter. 比人大做文章緊.
信還信
樓主又講到比人針對咁
成條team 得你上司一個manager?
同埋, remove access 呢啲唔係小事, 你上司一定有好充份嘅理由先會remove 你
唔係嘅話, 最大嗰個老細都出咗聲啦
其他人喺度做到隻狗嗰陣又點會比樓主你一個人玩手指呀
告你誹謗呢啲嘢係用嚟嚇鬼嘅
無返兩三百萬都找唔到數
仲要係事前拎幾球出嚟放響律師樓扣
為咗搞你而駛幾球
除非佢幾千萬up身家
如果平機會受,EOC會代表埋你,唔駛自己請狀
佢想溝你draw你attention 紅
封律師信係約你簽紙結婚
所以成件事真係幾奇怪
全公司好似無任何人control到呢個manager咁
將個問題曾經report過比再上一級,都可以無人理

就係因為太多人袖手旁觀,所以先考慮搵其他機構求助
平?啲蚊型firm 1000蚊5封都仲得呀
又,佢始終律師,點會你俾copy佢直出
咁痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞