[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(17) 已有四關Demo玩可供繼承

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
以前D個個mini game
有幾多關就係靠個地形補正黎過關
MJP五人組立繪有原作顏藝
仲有啲高層大廈會加10防10閃咁囉
同埋海地形依然恰鳩唔識飛嘅機例如主角
試下開菁英第一關,尤其寺田精神冇集中
地面線可以靠守住基地冇咁易死
宇宙線完全係靠運氣
今集啲輔助角色有被動技能,好似加氣力咁
戰艦又有加能力嘅強化
宇宙線,v gundam真係要搵個援防跟住
係, 加陣啲機戰有人氣參戰作品,其實都係播下參圖,係關卡同故事性度表現都冇咩力, 好似上集G高達柒撚到,啲DLC 冇故事既都係係YouTube 睇下算

不過唔難保佢將來會將隻game 斬開一舊舊DLC 賣比你, 又或者幾年後會被手機版完全除代,winning 都收得皮,機戰都差唔多上路
一直都覺得OG愁 無論係機同人都係吹到好勁
睇哂劇本咁無所不知
MD古同新古都好用過風魔
F一開波仲要佢做半個主角咁周圍搵人
真係以為自己玩緊愁之章
不過第一次見到巨人族嘅驚訝樣真係幾深刻
終於有野你係唔知
其實而家都唔係好知高松想講咩問題
講勇者警察d超AI係點定係之後的劇情?
我記得今次係話佢地超AI係因為GGG追放事件而封印左以免世人恐懼
諗真確實好難話無問題
唔記得晒勇警
咁勇警d超ai點嚟
Btw 你要劇情融合一定要搵參戰物
佢寫落係跟勇者王個d超ai我覺得算合理
講開又講,其實冇高低差地形修正嘅話,我寧願變返2D格仔地圖
原來有分別
幾好
2周目有啲變化位唔會太悶
鍾意吹愁個個係寺田 人地親生老豆阪田邊係咁寫佢
就算係F完結篇阪田寫寫下收佐皮
接佢手都係寫佢同版權角色合作解決問題
去到ALPHA 乜撚佢自己都一個可以做晒咁濟 搶埋版權戲
瘋狂幫佢打飛機 佢D ANTI唔少得過隆聖教官尤魚
魔2直頭有一句
「……私を何だと思っているんです? 私とて万能ではありません」
我點睇都係親生老豆表達緊不滿
OG入面 而家地上我軍最強佢走唔甩 但地底比盡第6
好用度就擺明整柒風魔
魔F的確係主角 因為係3主角制 前崎斗 中愁 後(艾蘭)正樹
佢周圍搵人都冇野 比我寫我可能都會咁寫
但拉D馬番黎既唔係個批因為劇本個條友冇玩過前作所以要寫新人
而係離佐隊既隊員 ラングラン シュテドニアス バゴリア エリアル ラーダット エラン同佢既跟班 反アンティラス隊 甚至係晨明旅團再加兇劍士呢堆外援
巨人族佢當然唔知啦 原本個設定都唔撚係咁既
Bgm 有人唱既
笨大衰極都好過fyk啦
我始終都係嗰個諗法,廣告雜誌唔係想像中咁易死,尤其vtx開始賣向鬼佬市場/出pc版
本身玩魔裝同EX對愁呢個角色本身都還好
純粹真係比寺田寫到對佢有少少反感
有冇講過魔F點解唔比阪田自己埋尾
從來冇一個正式既講法 但江湖傳聞
1 要為魔23既拖負責任 佢始終係寫個個 就算比其他人影響 佢其實都應該要負責
而且bandai要吸ogfans所以比指示寺田要佢同og拉關係 但明顯戇鳩 要玩一早玩佐 會因為創通去玩既ogfans點會多得過唔行魔裝而走既死忠 所以
2 咁樣搵寺田當然踢走佢
3 佢同winky新社長不和
呢3個係我見過既講法
1同2合理 3冇內幕唔會知
可能3樣都有
康定邦好勁
玩完demo會唔會有d咩繼承落正game度??
我諗緊買日版定中文版好
連過關劇情對話都有唔同
其實呢啲位已經睇得出今次係有啲誠意
繁中今次係香譯定台譯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞