信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
AE 儲分嘅話咪Explorer /大頭
細頭就真係啲travel perks 先有用
冇得飛,比個priority pass 我有鬼用咩
AE食完迎新,放落櫃桶底等cut
有無睇過張 Essential無咩用咁但唔使年費
用來過冷河
Priority 月月增息第 12 至 18 個月 1%,限1m,lump sum 大又唔郁嘅就 priority 著數啲,不過轉 plus 就可以 free 返啲資金出嚟玩其他嘢
人妖係你生老細
debit卡有無份
第18月之後呢?
我都唔知,聽日打上去問下
想問Simply Cash呢排仲有冇做1500蚊迎新?
有冇人諗過大貓點解寧願整張獨立debit card 出黎都唔整ATM卡有debit功能?
好似全世界大部份地區包括英國嘅HSBC ATM卡都係連debit,係香港咁搞笑要另外整張卡
大貓張ATM卡不嬲可以當debit card用
仲可以入apple pay
只不過係銀聯咁解
呢樣野已經有左好多年

外國係因為credit score難儲難申請credit card先用debit card
香港人不嬲credit好未畢業已經有credit card
係呢幾年堆VB不停sale debit card先搞到好似新野正野咁
點睇DBS Live fresh?
無聽過eps
香港credit card 優惠多到不得了
根本張debit card用唔著
有冇人諗過大貓點解寧願整張獨立debit card 出黎都唔整ATM卡有debit功能?
好似全世界大部份地區包括英國嘅HSBC ATM卡都係連debit,係香港咁搞笑要另外整張卡

香港d ATM 卡係銀聯 Debit 卡黎。
應該話 Mastercard 進取左,
所以有 Mastercard Debit Card,
你唔會見到有咁多 Visa Debit Card。
其實外國好多bank 張atm 本身都已經係master debit / visa debit
舊版hsbc atm support plus 提款,係之後變咗銀聯
點睇DBS Live fresh?

申請左3個星期, 未批。
渣打張simply cash用得好唔安心,完全估唔到下年免唔免到年費
你咁講
有一張你會用得安心
就算今日同你講永久免年費
下年都可以收
之前用Advance就用支票戶口做主戶口,
可以申請返plus ATM card

依家one有綠卡,所以唔知道
重頭計過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞