信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
PM有期要480K添,而家cheap晒啦
之前都我apply 都冇批我Pm
明明shared limit
剩係用紅app , 剩低$2000 真消囉
Rewards Apple Pay
有冇巴打申請左信銀國際motion卡 見依家食肆同網上簽賬有6%回贈 好似好抵
第一個答案係
但見citi唔多promo
你洗得大少少嘅hsbc唔會好差
Citi真係dklm 好撚難開,

一年內申請7,8次左右都唔批PM,
打上去問又講埋啲癈話。

大哥你要求10K月薪我都有突好撚多,TU超過10長期A。
1500AGC次次都冇,Dnlm次次講到Citi都燥。

其他銀行(除咗中資)幾乎都至少有張,7800都肯俾,就係仆街citi唔撚批卡
citi 有邊張有用?
申請你大學果張
係咪你?
係其實佢原本張vs真係好吸引人用
all 飲食, 3.6%真係冇邊張卡做到
如果博到佢批張em 而原有RC可以變到1=20miles 就Fatfat
就算繼續1=10miles, 但可以比我揀其他airline已經好好
咁即刻冇興趣
佢批唔批我都冇咩所謂了
即係仲有機
我有玩開miles 但完全唔想儲am
因為仲係學生所以每月都係4000-5000左右
咁會唔會 HABC gold 做飯卡
其他就用 citi rewards 會唔會好啲?

Btw 唔該哂咁多位有份幫手答我嘅人
hsbc有promo 今期2個月8000 a/s/g pay就5% rc
又最紅大折日呢樣個樣
你自己評估下
想請教下想出張卡
買兩部電視+部iphone13
年薪得270k
里數用唔著 想要現金回贈
渣打Smart係咪目前最抵屌?
見有5%現金回贈
迎新又有2k回贈
平時無用信用卡諗住出黎買完就算
近排好似無特選
睇完都係好似 kol 最抵玩
thanks!
部電話好似用mox credit好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞