信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
細佬第一年用信用卡
咁滙豐賺啲咩薄利多銷?
某支卡已經做左好耐4% 5%啦
唔一定要無上限,每個月幾k額已經好實用
轉咩類別好
正路都係滋味
都係滋味架啦
家居有其他card 可以做到2.4% or even more

假如有得飛我會揀世界
2.4%係邊張?
超市嘅話 (有錯請指正)
Red 2%
Citi Rewards : 2.2% contactless payment
SCB Smart : 百佳/759 Store 5%
Yuu : 萬寧/惠康 2%

豐澤百老匯 就depends 啦,斷估你唔會個個月都買家庭電器掛
有無師兄收到Citi Priority轉Citi Plus嘅信 可唔可以分享下封信係點樣

citi rewards 應該得2%,但額外嘅分要3個月先會入帳,同埋好似唔一定可以 waive 到年費,我都諗緊申唔申請

scb smart要$50先換得,麻煩

Yuu 惠康、萬寧應該1.5%
滙豐:提提您:立即於網上完成您的滙豐信用卡申請!成功申請即可賺取高達9X「獎賞錢」,並獨享精采餐飲及旅遊優惠。受條款及細則約束。借定唔借?還得到先好借!查詢/取消 27488033

今日HSBC 11:14畀我,代表佢宜家心情好?係申請信用卡好時機?
我收到,都係果啲野,如果唔同佢講12月自動轉
唔轉Plus嘅話要喺邊度登記?有無link
又咁講,假如你嘅消費習慣係去惠康方便啲嘅
3/13/23 號買夠$100 有92 折都算係唔錯

逢2、12及22日用DBS COMPASS VISA去百佳簽滿HK$100 都有92折
大劉卡手機5%再加埋其他卡,都夠你玩,足夠對抗滙豐食飯卡
收到 其實plus同priority有咩分別 個acc好耐之前開的
我放得一萬
我比較想知道priority係咪真係好過plus好多先 如果係嘅 我咪擺翻d錢過黎keep住佢唔好downgrade去plus
其實如果睇存款利率,係plus高啲
但係priority 有股票免佣,plus無
plus 得頭30萬有so, priority 月月增息好似1m以上都有
我有冇get錯?
巴打, 我唔肯定比人逼轉果班係咪關唔夠錢事, 我都係估緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞