信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
電話用Mox / 大貓Apple Pay
電話就AE
學生earnmore應該係最好選擇
red網購4%但海外手續費1.95%
earnmore乜差都2% 海外手續費0%
唔好比銀聯手續費0%呃到銀聯本身個fxrate係高過visa/master, 就算visa/master 加左1.95%其實埋單大家都差唔得幾多
我知銀聯匯率差d
但以我試過幾次買之前check下匯率
其實最後結果相差無幾
當然小數怕長計都係用red好
但層主個case未申請到red ma
Lm
開左張citi reward 銀聯,張卡好似唔多人用咁
開Citi gold應該用資產
電視通常細舖平好多 碌卡點都貴
都係埋單計數嘅姐
張銀聯加唔到落applepay, 回贈又唔係特別多
又唔方便又唔係高回贈,點解你會覺得多人用
activate左張em兩日仲未見到ebanking有?
想靠app整落applepay都唔得
去大陸果陣就有用
online banking 已經出埋card number 比你?
大貓好快手喎今次
咁慢
之前試過premier未到喺個app即刻activate,幾分鐘後就show到出黎加埋applepay
隔一日已經可以activate
大貓default 5年有效
好易撞
有啦
原來要去我的户口打card number
痴撚線批左接近300k
點戶口打card number??
ebanking activate完張卡會show個card number俾你
隔多日去我的户口,用個card nunber add張卡落ebanking
去hsbc app加applepay

用得
Citi真係比較難開 大貓張張秒批

前排申cashback要補交資料 再等一段時間
咁又真係無開埋銀行戶口 因為唔想咁多野記

用慣大貓red vs 有埋em

其他銀行信用卡每年用黎拎gift card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞