信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好詳盡 唔該哂巴打 咁個800蚊會唔會過期架
匯豐RC全部都會過期,由入賬日起計至張卡下次週年日再加一年
有效期好似係兩年
所以你可以儲埋儲埋
之後先至再一次過用晒佢都得
唔夠兩年架,真係唔岩時間的話可以係只得一年+一日
係 Apple Store
正喎
citi 個app 係唔係睇唔到未入賬個d簽帳?
睇唔到,要返咗單先睇到
渣ga
用慣左hsbc 同 渣打
睇唔到未入賬好唔慣
渣打擺booth
5-7/11香港戶外用品及運動博覽@會展
全新渣打客戶尊享高達A200,000迎新獎賞,一經批核,可享額外A3,000。
更可尊享以下額外禮遇
● 渣打 x 利物浦球會禮品3
● Fitness First 7日通行證,包括免費參加小組體適能課1節(名額:300)
我都係 但唔知等到幾時
睇佢點處理張單,
4% 同 1% 都有可能。
佢話會重新有個ref number
仲話9日內會有人review嗰個case
但而家咁多人申請 我估唔會9日做到
同埋以前我vs好似頭尾用左個半月申請
日經,原來smart card hktvmall 8%回贈要下年一用先有得回
佢係card expiry month 咁計
開卡果陣月頭入嘅,一年/兩年後月尾最後一日先到期
red卡可以download個reward+ app,入面有講RC幾時到期,唔好聽人老點話有兩年

另外可以學下睇條款,會講清楚咩簽賬合資格,幾時會收到該promote既RC等等
呢條友鳩up king黎,成日見到佢老點

睇reward+最準
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/credit-cards/rewards/terms/
9. 已賺取的「獎賞錢」有效期通常最短為一年及最長為兩年。以滙豐卓越理財萬事達卡及滙豐運籌理財白金Visa卡賺取的「獎賞錢」有效期最長為三年。閣下已賺取的「獎賞錢」於信用卡屆滿月份(不論年份)的結單日到期。信用卡屆滿月份會顯示於信用卡結單及(如適用)閣下的滙豐網上理財賬戶內。
我有講錯咩
最短真係一年+一日喎
Sor,我係想講你上面條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞