信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
平日嘅開支會點用呢三張卡
red網上買野4%,食飯用VS,其他消費用Earn more,係唔係咁樣?

請指教
最近想開一張泊車/入油用,十五十六邊間好
睇錯,定係你講Everymile至岩
可唔可以幫手睇下everymile玩唔玩到最近mobile payment額外5%(max $450)個promo?
reward+未見到張卡
可能聽日先有
如果有得玩,頭$4000有成11%回贈
問咗,可以參加 頭$4000 11%回贈
抵玩喎
張citi cash back 我一個月前apply 左
第二日再補交資料 之後再過三日有職員叫我改一改番工個電話 之後等左差唔多三個星期冇聲氣 之後打上卡中心問 佢話重審批緊但可以申請加急處理 之後第二日就SMS黎話批左
今年AE白金信用卡入shell油好過佢
有咁誇咩?係咪2.5%?
咁我用支銀感應式5%或者Alipay 4%算
Citi:你TU太靚冇錢賺,唔批!
前者2000,後者好似一年1x萬
有冇人用緊dbs live fresh, 個1000蚊一扣即享近新係唔係一簽夠$8800就可以用
如果用八達通自動增值去拍parking,係唔係就無呢2.5%

佢話公共交通工具都得,咁係點用Everymile比?

請指教
DBS live fresh 好多free 野
兩條問題答案都係同一個:就咁用信用卡畀錢囉
有停車場同公共交通收信用卡架啦大鄉里(係呀,巴士都有信用卡機)

不過,你用信用卡畀車費就無交通補貼
入油$2里,儲得好快
$2/里 不如用油卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞