信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
申請人的年薪必須符合以下條件:滙豐 Red 信用卡:港幣 120,000 元或以上 ; 滙豐Visa Signature 卡:港幣 360,000 元/港幣 400,000 元資產或以上 ; 滙豐 EveryMile 信用卡:港幣 240,000 元/港幣 300,000 元資產或以上;滙豐白金Visa 卡:港幣 150,000 元或以上;滙豐滙財金卡:港幣 60,000 元或以上;滙豐 Pulse銀聯雙幣鑽石卡:港幣 150,000 元或以上;滙豐銀聯雙幣卡:港幣 60,000 元或以上。
你黎緊呢年會有得飛
我覺得2022年有機會
我夠晒啦,但佢話必須要交稅單先批
我打埋上佢hotline問都係咁講
對香港政府咁有信心
VI好似限左要跟pp (利申:只係好似見間間都有跟)
我估對銀行黎講大cost 所以令佢地冇乜意欲出VI
priority pass
有幾種

1) 主卡免費任用+帶人
2) 主卡任用+附卡有quota
3) 主卡任用
4) 主卡有quota
5) pay as u go (~$220)
master 就多數跟loungekey

以前world master理論上係對等VI
但而家做cheap左 只係等於vs or less
之後再出左個world master elite

但其實係hk黎講咩grade都分別唔大,都冇"高級"左嘅感覺

而家冇得飛 只可以留黎打飛機
好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞