信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我始終覺得HSBC張新卡好撚肉酸依家咁樣咪幾好
我明你丫巴打
要一個大豬鼻唔夠
左上角仲要多個
睇下政府會唔會extend
上面個細LOGO係等你放入銀包/Apple Pay得番條邊都仲見到HSBC個LOGO
要食岩類別先有3.6%,中其他四個類別1.6%,食唔岩類別只得0.4%
睇下中唔中消費類別喎
睇下迎舊有乜
結果張卡係變左里數比例係1RC=20里
所以最高係2.5%回

結果就係本身張卡用黎簽冇乜用
但換里數或者酒店分就打殘左渣打同AE
透過滙豐Reward+應用程式以優惠兌換率4,5將「獎賞錢」兌換至飛行里數及旅遊禮遇,適用於多達15個飛行常客計劃或酒店獎勵計劃。

讓您在其中十個計劃即時兌換里數/積分
讓您換取全港最多、超過110間航空公司的免費機票
按此查看飛行常客計劃及酒店獎勵計劃名單
飛行常客計劃

Aeroplan
亞洲萬里通™
Executive Club英航會員俱樂部*
阿聯酋航空 Skywards
Finnair Plus
藍天飛行
無限萬哩遊*
Lotusmiles飛行常客酬賓計畫
土耳其航空Miles&Smiles
澳航飛行常客
卡達航空貴賓俱樂部*
新航獎勵計劃KrisFlyer*

酒店獎勵計劃

雅高心悦界*
IHG®優悅會
萬豪旅享家

註:此名單會不定時更新,恕不作另行通知。您可即時兌換飛行常客計劃或酒店獎勵計劃之飛行里數及酒店積分,但標記為*的計劃除外,需要兩星期才可完成兌換。

仲未計有Plaza premium
上個星期先cut 完張HSBC 金,冇得食迎舊
red咪一樣1%
但係AE個購物保障好正喎
但係我估Every Miles 可以用埋自己本身啲RC
指定2.5%基本上vs同red已經cover晒真係拎佢200rc同6次pp
係兩個唔同嘅redemption ratio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞