信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
當冇左交通補貼果陣就係八達通收皮之時
仲有citi 15%
本身已經-5.2,係咪都要簽卡架啦,
有其他方法玩?
入iPhone 邊隻卡比較好

豬鼻卡已加
咁快收到
你唔怕俾人拎張卡去paywave都可以activate左先
唔想交稅呀屌你老母
我驚 都係等埋張卡先
入過去reward+望點既樣未
例如呢
Hsbc ebanking 同reward+係海外會唔會唔支援
一單網上一單實體店500$以上就可以即減, 唔洗等簽夠8800,當然你用咗個1000之後3個月內簽唔夠8800要比返個1000
張em仲未喺reward+出現
Hsbc vs 下年仲有無 最紅自主獎賞
就年尾都未知下年優惠係點
幾時有得揀下年category??
十二月先揀,到時就會知出年點玩
唔知又會加乜嘢新商戶呢
Citi plus 31號前迎新送airpods pro,而家先交表係咪實趕唔切
第一次開信用卡 申請左個張hsbc red 卡 佢話有咩800蚊獎賞錢 咁我係咪拎黎買電話可以找少800蚊岩岩出黎做野唔係太識 求救
你要簽夠個迎新信用額$6000, 之後先會有800RC(獎賞錢)俾你,果d rc 你要用rewards+ 個app黎用,可以用黎扣番個簽帳額,找數你要跟番月結單 個結欠黎找。
得閒睇番間銀行既優惠,條款同細則,其實所有野都好清楚,又唔算太難,唔好諗到咁複雜
唔該哂巴打
假設你買電話$8000
咁就叫滿足到佢個迎新優惠個條件
咁佢講嗰$800就會係樓上所講嘅獎賞錢
但係通常迎新優惠嘅回贈都唔會咁快比到你
一般而言都要around兩個月
所以你嗰$8000嘅卡數都係要找晒佢
但係之後佢比到$800回贈你,你買$800野,就可以好似樓上咁講用Reward+當Cash找返$800卡數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞