信用卡討論區(109)又唔記得開post

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我係你緊係rewards做日常
za呢啲最多食早餐
小弟on9多謝指教,以前太保守,以後會試下多D用信用卡
我都係學生 其實你個人有自制力嘅
用信用咭根本無問題 唔洗咁保守
但係reward額外啲分要三個月後先回 又要每唔知幾多分先可以換返錢
DBS Live Fresh 信用卡 5%自選回贈抵唔抵
限制會唔會好大 好難拎???
大貓卡statement係咪唔洗錢
我見有得轉番寄statement
唔係要錢咩
張野叫every mile
取消左收費一排啦
要收錢架
$20一年
信用卡結單係唔使收錢,綜合戶口結單先要
我一向收開郵寄信用卡結單
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/accounts/estatement/

我們由2013年1月1日開始,收取港幣20元郵寄結單年費。如客戶持有個人理財港元往來戶口、 萬用戶口、滙豐卓越理財、滙豐One、個人綜合理財戶口、大學生理財戶口、現金卡戶口、人民幣儲蓄戶口、港元結單儲蓄戶口、「外幣通」結單儲蓄戶口或外幣往來戶口,並每年要求收取超過兩份郵寄結單,我們將收取港幣20元年費。

由頭到尾都無講過信用卡戶口
咁幾正喎
多卡要逐間銀行登入check好麻煩, 有時收到月結單提示又唔係即刻得閒check, 之後可能唔記得
有實體單, 寄到黎放係枱面, 實記得睇, 睇完掉左佢就得
鍾意折開信封的過程,同開信箱個一刻
巴打知唔知cite cashback收唔收年費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞