元朗/朗屏 上車盤 14

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
朗屏3寶 又人再升值.
朗城匯貨尾好貴,2房黎緊甩SSD都要8百幾萬先有成交
LYOS咁撚貴
D裝修唔撚掂 似共產土豪
唔貴了,新地御半山都唔止呢口價
起碼lump sum 細 又新樓 呢d就真係上車盤啦
出咗示位?
cls 之後上的士
“唔該 我要去live your own style啊”
無論簡寫定全名都唔會明
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211029/bkn-20211029180706629-1029_00842_001.html

元朗10月累錄約110宗二手買賣,包括爾巒菲利提諾大道6座頂層單位,實用面積約1,410方呎,三房雙套房連儲物室及工人套房間隔,附連平台及天台,叫價2,250萬元,新近以1,968萬元沽出,實用呎價約13,957元,原業主於2014年2月以1,353.6萬元一手購入,持貨7年帳面獲利614.4萬元,單位升值約45%。
有冇人講下其實爾巒好唔好住
今日睇完樓,
比較緊溱柏同埋天水圍柏慧慧景兩房,
筆直頂盡700,
啲AA就不斷建議買天水圍,sell升值,但其實溱柏係咪真係咁低潛力?
講升就兩邊都冇乜得升,唯一好處係柏慧交通會好少少
點會無升呀
升左唔少wo
溱柏好似新好多 揀新d好過啦~
柏慧&慧景都成20年,要平唔買嘉湖?買近西鐵果邊都好啊。
一係就yoho town 393.
近幾年真係升得勁都係荃西將南康城

人地平買平賣 一線屋苑貴買貴賣 睇下地產新聞就知其實唔差得多(賺既錢) 一線屋苑大lump sum有時仲賺得少過二線屋苑

唔係貴就代表你賺得多既
Yoho town都舊 揀朗屏3寶 / midtown / grand Yoho 會好d
頭條日報 Headline Daily:
元朗映御一房595萬易手

https://hd.stheadline.com/news/realtime/pp/2268771/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%B0%E7%94%A2-%E5%85%83%E6%9C%97%E6%98%A0%E5%BE%A1%E4%B8%80%E6%88%BF595%E8%90%AC%E6%98%93%E6%89%8B

中原副區域營業經理王勤學表示,元朗映御2座高層B室,面積369方呎,一房間隔,單位叫價600萬放盤,新近微減5萬,即獲上車客以595萬承接,呎價約16125元。

原業主於2016年3月以414.7萬一手購入單位,持貨5年,帳面獲利180.3萬元,單位升值43%。
有冇人知尚悅果邊
夜晚咁大陣屎味 係邊度傳出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞