元朗/朗屏 上車盤 14

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
以你分析, 新元中屬於第幾線
計地段,同意
計地段雍翠好過朗晴朗怡啦行少一條街添
個lobby又好睇啲 咁樣先係真2線喎

唔知係咪因為太好住所以冇乜放盤
好天曬落雨淋
其他唔評論,溱柏真係3線都嫌高得濟
留名學野
但內櫳保養仲新過尚悅

一定係第1線
雍翠純地段計我覺得都叫一線尾啦,我都覺得好正
性價比高,係閪在屋苑大部分單位都係鑽石廳
如果見到長方型廳單位放售真係可以考慮一戰
朗怡唔係
朗晴少量唔係
但鑽石廳都好過尚悅啲奇怪則,大單位個廳都好窄
咁講蝶翠峰性價比都好高
真係買黎自住的話識揀一定揀低水而樓齡10-20年左右既新鴻基樓

個人念緊:
奧運既君匯港
元朗既朗廷園/朗怡/朗晴/yoho town/midtown

以上既樓雖然唔係twice/子愉咁青春,但佢地仍然好似林志玲一樣依然keep得好好

利申:同SHK既無利益關係,但無可否認佢哋d樓係起得好d
你岩,蝶翠峰都唔錯
所以見到上面條友係咁sell溱柏真係笑撚死我
新元中都冇盤, 貴都貴到閪咁, 雖然個則真係好靚
一定係第1線
新元中都冇盤, 有都貴到閪咁, 雖然個則真係好靚
但俾太多樓圍
多數單位都偏暗好唔開揚
市場會反映
以前尚悅、溱柏個價
係貴過朗晴、朗怡、蝶翠好多
但而家越拉越近
尚悅三房直頭同呢堆同價咁濟

采葉庭反而唔知點解可以係同期最貴
睇落質素位置都係同朗晴朗怡同級
朗庭園真係幾好,靜靜地冇咩閒雜人,同埋唔知係咪自住多,流轉冇咁多(連登都好少講呢個屋苑就知)所以屋苑整體都keep得好好

如果講交通/地段計應該都算2線,屋苑門口就係巴士站,搭鐵嘅2分鐘就到輕鐵站是但上一架輕鐵去元朗西鐵站都係10分鐘內,如果天氣唔熱一條直路行去朗屏站都係8-10分鐘。如果揸車仲正,一出屋苑轉左就上公路燈位都冇個,仲要唔洗塞元朗嗰2個塞到爆嘅迴旋處,車位租又平

景觀方面,佢除左向西南比起緊公屋遮住景之外,其餘方向都算開揚,就算對公屋方向都冇公園嗰邊既樓咁近

當嘉湖2房都500中到尾時,呢到多人講嘅yoho town成700,采葉600尾嘅時候,朗庭園先講緊600頭仲要2房shk 樓都算係一個唔錯既上車盤,不過放盤真係比較少,好多都係一手住落
細嘅兩房則好似都過7球了
采葉庭因為近鐵,所以同類黎講長期叫得較高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞