元朗/朗屏 上車盤 14

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
做咩唔睇埋朗8?
舊少少2房你仲要考慮埋個裝修,個度又要比一畢錢
咁所以點解咁多人揀新樓有原因
樓價有得按揭,裝修要現兜兜俾多幾十個
其實世宙開積都係好靚,除非一定要露台
佢d實用面積入曬屋 所以佢個廳好大好闊好好用
賣點係5年樓齡,無露台
所有實用面積係曬屋入面,元朗係得佢同埋Yoho Midtown有呢隻積.
朗8 vs 世宙
現場睇過 除非 真係 要好近 一落街 就安寧路買野
想靜啲無咁雜一定 朗8
但朗8 啲一房好雞肋 上網睇開箱, 床做大啲都頂門
得世宙同mid town 475先有呢種積
其他都係露台工作平台
但世宙要三分鐘先入到鐵
都有其他既 采葉庭 蝶翠峰 個舊dd但都實用.
算係咁la 咁近mtr 去尖東都已經好快到
朗8靜啲
但兩房間客房隻積好窄 同埋隻窗好細
個則好影響傢俬擺位同大細,我預算700頭,所以Yoho town 再大既應該未必有能力,相差幾十就幾十個。

睇朗城匯有兩個小露台,但其實唔大唔實用,但真係贏在一分鐘到西鐵同唔使裝修仲新淨。而得一房加開放式廚房令我有考慮究竟要方便定空間,仲要諗下手放盤接手既問題,所以真係未有決定心宜邊度,我發覺最大問題係窮無錢買,貧窮係原罪。
無了 7百萬 咁你不如買入d 尚悅, 起碼成交夠多.
將來想換大d都有人接貨.
Yoho Town睇下你搵唔搵到7百頭既貨,有都ok 除左1樓
呢口價算唔差喎 我見好多業主都企硬600以上
客房好似大間過世宙wo
世宙主人房放到5呎床m不過朗8個房間應該係大dd
但個廳就無世宙咁靚 個人覺得
咁如果兩房,采葉庭其實而家600中都可以,不過要方便真係朗屏三寶,新但一房細,真係無野完美。曉翠無睇過,不過睇google map好似好遠,尚豪同采葉其實十分鐘內到,我個人認為相對近小小
都放到5呎床, 睇自己取捨
放完5呎床咪窄D 4呎半咪好行D
間房都係拎報訓,梗係買張大d床褥
廳大反而好d 生活上都多係廳. 除非同父母住, 如果一家兩口三口 自己住, 我會鐘意廳大d 房夠放5呎床已經好ok.
將來有能力再換3房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞