《Venom》毒魔:血戰大屠殺 劇透討論區

1001 回覆
65 Like 19 Dislike
我好懷疑Eddie變得咁正氣(至少佢同Venom心態係普通人),入到mcu點先會搞到同Spiderman對立到開個頭但佢地個格似一開始就會合作多

屠殺先似係Spiderman既鏡,冇左Spiderman又冇血噴既Venom系列真係好撚可惜
鋪定路同Marvel傾路掂數
想講下個片尾
Venom望到電視播Parker個樣嘅時候好似認得佢咁
講”This Guyyy”
又提到共生體係有蜂巢意識
睇完FF會唔會係因為Tobey版嘅共生體同sony呢套venom共生體其實來自同一個星球
Venom自己有提過共生體起源係好長遠
咩有成幾億光年
加上宜家mcu發展多元宇宙
會唔會係共生體星球其實已經知道多元宇宙存在?
而共生體有共同意識 令到venom認得spiderman/Parker
畢竟共生體喺第三集有上佢身同對打過

以上純個人推測
會唔會係令佢驚會叫得特別勁
點解我個fd話彩彈係venom 表白嘅
好似紅色完全屌打喎
可能老豆唔可以打仔

9up
Venom真係好廢
雖然角色設定係咁廢
可摸耳勁返少少有返啲技能
其他共生體都有刀劍又有針刺

總括黎講彩蛋好睇過套戲
太耐冇食人搞到冇力打
carnage一食牧師即刻開技
過比flash thompson做agent venom..tom hardy完美落幕
肯定未睇到最後
其實套野都唔差
啲笑點都幾多
唯獨個反派鋪陳好似唔太夠
淨係提過吓佢以前係殺人犯
怪怪地咁
早幾日我仲有多張
套戲真係好垃圾,好耐未試過睇一套英雄片咁垃圾套野嘅節奏快過火箭,但又唔緊張,完成唔需要劇本,直線咁行,剪接又係唔知做乜,隻野質地仲膠過上集,俾返套野marvel拍算啦屌
垃撚圾
咁垃圾都收3億。。。所以話洗乜拍好戲諗劇情,角色本身受歡迎已經賺左一半
同第一集一樣, 睇完又冇想像中咁垃圾
只係所有嘢都點到即止平鋪直敘
連打Boss都係一場就收尾
覺得Scream有啲多餘
如果集中返描寫Carnage
Venom同Eddie嘅關係再Elaborate得好啲
我諗評價會提高唔少
好耐冇睇過咁垃圾既戲
笑點多 = 唔差
睇到有尾 應該蜥蜴人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞