《Venom》毒魔:血戰大屠殺 劇透討論區

1001 回覆
65 Like 19 Dislike
漫畫地球上最強反派
似係被新聞誤導當咗gg仔係壞人 要做英雄出手?
佢漫畫都驚聲同火
個個共生體都會驚聲
柒咗,係漫畫唔驚聲但驚火,但電影兩樣先驚
會唔會三代同堂冇左 加隻venom就算
似啦 今集都鋪到Venom要做英雄捉壞人 見到蜘蛛仔上哂新聞係殺人兇手咁 咪去對付佢兼想食佢咁
係囉 我都驚咁多元素 咁多野同客串要交代 要放哂落新一集蜘蛛俠夠唔夠講 會唔會一開始真係當咗蜘蛛仔係殺人兇手去對付佢之後解除誤會一齊合作打其他Sinister Six
客串下都好
會唔會係Venom講完蜂巢意識,即係有埋多元宇宙個啲,有埋其他共生體記憶。所以時空一轉,見到電視播spiderman, 就諗返起被spiderman打敗過嘅記憶
咪講咗囉
做乜鬼姐你
痴線 就嚟上連登都要考牌
d翻譯都係on9既,carnage 字面上就係 屠殺
乜野血蜘蛛呢?
但係果下Venom都未講/未做任何野 同埋佢都講唔關佢事 佢都唔知發生咩事 似果下咁啱nwh Dr Strange施法或者loki 不過應該都唔係重點 應該就係總之Venom就穿越咗去MCU
Venom都有得體驗穿越異世界

真係唔好
我覺得好睇喎,好過1太多
個半鐘係佢優勢,話打就打,少左好多沙石,唔似1拖泥帶水。節奏都好過好多其他英雄片。爽片嚟講係好
毒魔係咪會入復仇者

呢家講到佢好人咁 入宇宙其實有咩玩 都唔會同蜘蛛俠打啦
套戲除左彩蛋都無討論空間
我不斷諗起Bane…
其實個警察仲繼續俾d主要角色佢做?好一般咋喎
我覺得集都冇講到咁差
有冇人覺得條女靚左好多
我都覺1啲打鬥畫面郁得又快又亂 成日唔係好知兩隻野搞緊咩 不過今集打鬥真係太短同埋venom下下都係拳頭交 冇咩上集變武器咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞